Article image

Těžké utkání, kouč Rada si bodu z Letné cenil

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
0:0
FORTUNA:LIGA, 16. kolo ne 25. 11. 2018, 17:00
Reportáž

Radovi svěřenci přinejmenším zkazili pražské Spartě klubové výročí, které slavila právě při nedělní zápase s naším Jabloncem. Jak oba trenéři hodnotili duel, v kterém se na branky čekalo marně?

Domácí sportovní ředitel Zdeněk Ščasný smutnil nad zahozenými šancemi i pokaženými oslavami. „Ztratili jsme a hodnotí se mi to špatně. Pokazili jsme si vlastní oslavy. Jediné pozitivum snad je, že jsme Jablonec nepustili do šance, ale chyběla nám kvalita směrem nahoru. V přechodové fázi jsme měli řešit ty situace lépe. Jablonec začal hodně aktivně. Dopustili jsme přesně to, co jsme nechtěli, a to hrát s Jabloncem nahoru dolů. Ve druhé půlce jsme s tím zápasem chtěli něco udělat, ale ani tak se hra nezvedla. I když jsme tam měli pasáž, kdy jsme Jablonec zatlačili. Vyvrcholením všeho byla neproměněná penalta. Projevilo se, že Kanga v domácích zápasech týmu pomůže především v držení míče,“ uvedl k absenci svého hráče i celkovému hodnocení zápasu Ščasný.

Tým trenéra Petra Rady neprohrál v lize už osmý zápas v řadě. Náš lodivod považoval bod získaný na letenském stadionu za další plusový do naší sbírky. Jablonec je díky němu stále s minimálním odstupem za Spartou čtvrtý. „Chtěli jsme tu uspět a bodovat, i když víme, že to na Letné je těžké. Jeli jsme sem s respektem, ale věřili jsme si. Bylo to těžké utkání. Vstoupili jsme do zápasu hodně dobře, byli jsme aktivní především po levé straně. Po dvaceti minutách hry se hra vyrovnala, Sparta měla šanci, kdy nás podržel Hrubý. Dohráli jsme poločas a hráče jsem upozorňoval, že Sparta zvýší své úsilí a bude chtít rozhodnout. Kdybychom měli jen bránit, tak bychom tady neuspěli. Sparta sice měla více balon pod kontrolou, ale až na nějaké dvě šance, tam toho víc neměla. My jsme se špatnou finální přihrávkou připravili o dvě velké šance, jednou přihrával Kratochvíl, podruhé Kubista. Mrzí mě také Považanec, kdyby neměl strach a šel tam víc do souboje, mohl i on jít sám na branku,“ litoval kouč našich příležitostí a pokračoval.

„Sparta tam měl penaltu, ale v závěru už si domácí nic nevypracovali. Naši oba stopeři v těch situacích obstáli. Bodu si ceníme. Je to plusový bod, odehráli jsme těžké utkání a teď se musíme připravit na čtvrtek,“ pravil dále Rada.

Náš lodivod vysvětlil i poločasové střídání. „Jovović byl v reprezentaci, vrátil se déle, byl i nemocný a bylo na něm vidět, že jeho výkon nebyl takový, jaký by měl být,“ řekl k poločasovému střídání. Pochválil zároveň stopera Břečku. „I on odehrál velice kvalitní utkání. Uskákal a uhlavičkoval vše. Naslouchá na tréninku a když je potřeba, zvládne to,“ těší Radu.

Co jabloneckého kouče ale těšit nemůže, jsou další zdravotní lapálie jeho kádru. „Kratochvíl má zřejmě zablokovaná záda a Trávníkovi křuplo v závěru v koleni,“ řekl ke zdravotním komplikacím jablonecký lodivod. „Ale celkově jsme si ten bod dnes uhráli kolektivním výkonem a přístupem všech hráčů,“ zakončil svůj pohled na utkání na Letné Petr Rada.


Author Jan Bendl
Sdílet článek