Article image

S Rennes si to rozdáme, fifty fifty, říká trenér

Team logo Team logo
FK Jablonec Stade Rennes FC
0:1
Evropská liga UEFA, 5. kolo čt 29. 11. 2018, 21:00
Reportáž

Do třetice se jablonecká Střelnice oblékla do barev Evropské ligy pro poslední domácí duel skupinové fáze s francouzským Stade Rennes. O čem všem hovořili jablonečtí představitelé před zápasem?

O Stav kádru

Petr Rada: Dlouhodobě mimo je Masopust, Ikaunieks má zase problémy se žebry. Pleštil a Acosta jsou také mimo, Čvančara má zánět achilovky. Kratochvíl má problémy se zády, byl tři dny na infúzích, ale věřím tomu, že on dnešní trénink zvládne a do zápasu bude připraven. Aspoň že Trávník je v pořádku, je to pro nás důležitý hráč. Je nás celkem šestnáct plus dva gólmani, hraje se v jedenácti, takže máme ještě dostatek hráčů na střídání. Jsem samozřejmě rád za každého zdravého hráče. Každý, kdo nám ze zdravotních důvodů vypadne, mě mrzí.

O soupeři

Petr Rada: Z mého pohledu, herně mě v naší skupině překvapila Astana. Ale individuálně má hráče nejkvalitnější asi Rennes. Je to tým ze země mistrů světa, jejich tým skončil loni v její špičce. Určitě patří do horní poloviny francouzské ligy. Síla soupeře tam je. U nich jsme prohráli gólem v 90. minutě, ale my nemáme strach z nikoho, musíme si to s nimi rozdat, jak se říká fifty-fifty.

Tomáš Hübschman: Viděl jsem určité pasáže i góly z jejich posledního zápasu. Jejich sestava se příliš od toho našeho prvního měření nezměnila. Možná mají trošku problém na postu gólmana, kde po našem zápase nechytal Koubek. Pak se ale do branky zase vrátil, ale o víkendu se mu přihodila menší chybička. Uvidíme, jak na to zareagují. Vůdčími typy týmu jsou Grenier, Sarr, Andre, Ber Arfa. Myslím si, že to je kvalitní tým, který asi nenaplňuje výsledky z loňské sezony.

O útočném fotbalu a cílech

Tomáš Hübschman: Ve všech utkáních jsme se snažili hrát útočně, žádný beton. Všude jsme hráli otevřeně, možná nám to i v některých utkáních výsledkově uškodilo. Budeme se i tentokrát snažit hrát dopředu a chtít zvítězit. Uděláme pro historickou výhru maximum.

O chladném až zimním počasí

Petr Rada: Zima je nepříjemná, ale hráči zde jsou na to zvyklí. Letos jsou ještě zdejší klimatické podmínky abnormálně dobré, protože jindy tu už býval sníh začátkem listopadu. Já nejsem moc zastánce kulichů a rukavic. Hráči musí být v pohybu, jak vlítnete na hřiště, zima jde stranou. Dnes je jedna velká výhoda, že hřiště jsou vyhřívaná, můžete se pohybovat úplně jinak, než tomu bylo dříve. Už nemusíte zkoumat, jestli tyhle kolíky nebo tyhle. Hřiště jsou už na takové úrovni, v tom mají dnešní hráči výhodu. Hrajete na zeleném pažitu, když spadnete, možná se i tam dole trochu ohřejete na tom vyhřívaném trávníku (úsměv). Hráči jsou na to připraveni, určitě to není žádný problém. A já osobně? Moc vrstev mít nebudu, košile a svetr, to stačí. Já jsem zahřátej možná víc jak hráči. Mně to rozhodně problém nedělá.

Tomáš Hübschman: Zima bude pro všechny stejná. Samozřejmě to je občas nepříjemné, ale doufám, že se s tím vypořádáme. Větší problém bude jistě soupeř než zima. Chce to víc běhat, abychom se dostali do teplotní pohody, musíme víc běhat, než stát (úsměv). Tím je ten zápas předurčený k běhavému fotbalu.

O motivaci a postupu

Tomáš Hübschman: Motivace vyhrát není jen ohledně postupových šancí. Na zápas v Astaně od pěti se nebude soustředit, žádný vliv to na nás mít nebude. Pro nás je důležité vítězství v našem zápase. Zisk co nejvíce bodů ve skupině je prioritou. Jestli to bude nebo nebude stačit na postup, je druhá otázka.


Author Jan Bendl
Sdílet článek