Article image

Spokojený Rada: Kolektiv drží pohromadě

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zlín
4:0
FORTUNA:LIGA, 17. kolo po 3. 12. 2018, 17:00
Reportáž

Evidentně spokojený byl po pondělním dohrávaném ligovém utkání a vítězství 4:0 nad Zlínem náš trenér Petr Rada. Toho po zápase mrzelo jediné, vykartování středopolaře Trávníka.

Jen stručné hodnocení měl připravený kouč poraženého týmu ze Zlína Michal Bílek. „Měli jsme dobrou pasáž mezi dvacátou a pětatřicátou minutou, ale byly z toho jen závary a jinak nic. Nic jsme prostě nevyužili. Rozhodly dvě slepené branky v závěru první půle. Jablonec byl lepší, jejich hráči na tom byli individuálně lépe. My jsme jim nechodili do těla. Byl to náš nejhorší výkon v podzimní části,“ konstatoval stroze kouč soupeře.

Jabloneckého kouče Petra Radu vítězství nad tabulkovým soupeřem hřálo. „Utkání jsme zvládli, hrál čtvrtý s pátým. Jen mě mrzí, že nepřišlo víc lidí, ale asi to bylo kvůli počasí. Soustředili jsme se na to, abychom to zvládli. Chtěli jsme potvrdit bod ze Sparty a navázat na vydařený zápas s Rennes. Hráli jsme třicet minut dobře, pak nás dvakrát Zlín pozlobil, ale před poločasem jsme dali dvě branky. Zaslouženě jsme šli do vedení a se Zlínem to trochu otřáslo,“ hodnotil kouč průběh první půle a pokračoval.

„Dál jsme chtěli hrát směrem dopředu a nechtěli inkasovat kontaktní branku. Třetí gól nás uklidnil a k vítězství jsme došli. Šel tam Chramosta a dal čtvrtou branku. Museli jsme bohužel střídat Trávníka, protože měl v obličeji krev a nešlo to zastavit. Ale Beauguel to neudělal úmyslně. Ruka vylítla a stalo se. Mrzí mě čtvrtá karta pro Trávu (Trávníka), to je pro nás nepříjemné. Chtěl to rychle rozehrát, nebylo to za řeči nebo něco takového. Michal je jeden z nadprůměrně slušných hráčů v lize,“ řekl dále náš lodivod. Právě on měl od úvodních zahozených příležitostí menší strach o tým. „Po dvou velkých šancí jsem se začal drbat, ale nakonec to tam napadalo. Bylo to zasloužené vítězství. S hrou všech hráčů jsem spokojen. Kolektiv drží pohromadě. Brzy se nám uzdraví další hráči. Musíme se opět připravit, čeká nás důležité utkání v Karviné,“ vzhlíží k následujícímu zápasu Rada, kterého potěšil i výkon dalších hráčů.

„Kratochvíl měl určité zdravotní problémy, ale přesvědčil už v poháru v Pardubicích. Na tréninku se jeví velice dobře, proto dostal šanci dnes. Kvality má, víme, proč jsme ho dělali. Věřím, že to bude pro nás další velmi kvalitní hráč,“ řekl kouč na adresu hráče, kterého poslal oproti čtvrtku nově do základní sestavy. Jablonecký lodivod neskrýval, že pokukuje po tabulce. „Každý tabulku sleduje a kdo ne, tak lže. Je to samozřejmě příjemné, ale ještě je před námi spousta zápasů,“ zakončil dobře naladěný kouč, aktuálně třetího týmu ligové tabulky z Jablonce.


Author Jan Bendl
Sdílet článek