Article image

Jihlavu jsme porazili v přípravě 3:0!

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Vysočina Jihlava
3:0
Přípravná utkání, přát. st 19. 6. 2019, 17:00
Reportáž

První přípravné utkání tohoto léta jsme vyhráli 3:0. S Jihlavou jsme si zahráli na hřišti ve Zbuzanech u Prahy. O naše branky se postarali Tomáš Pilík, Andrej Fábry a Oliver Velich.

Bylo vidět, že jde o první přípravné utkání a hráči jsou teď ve větší tréninkové zátěži. Jihlava se od začátku snažila hrát vysoko, ale naše nově složená obranná čtyřka fungovala spolehlivě. Až jednou se Jihlava dostala do brejku 3 na 1, ale příležitost trestuhodně zahodila. Na druhé straně jsme se začali více prosazovat po krajích a posílali jsme centry do vápna, či zahrávali rohové kopy. Bohužel bez většího ohrožení branky soupeře. 

Až ve 43. minutě byl před vápnem faulován Miloš Kratochvíl a sudí pískal volný kop. K míči se postavil zkušený Tomáš Pilík a přesně pravačkou poslal míč přes zeď do sítě - 1:0. 

Do druhého poločasu udělal trenér Petr Rada několik změn. Jihlava mohla brzy vyrovnat, ale nadějná akce po nevydařené ofsajdové pasti skončila střelou do tyče. Na druhé straně si jablonecký tým vypracoval pohlednou akci, na jejímž konci se uvnitř vápna prosadil Andrej Fábry a prostřelil v 65. minutě brankáře Jihlavy. 

O chvíli později už operoval na hřišti dorostenecký útočník Oliver Velich a v 73. minutě zvýšil na 3:0. Jeho tvrdou střelu pravačkou zpoza vápna brankář nedokázal vytěsnit mimo tři tyče.

"Je nás ještě pořád o trochu méně, nejsou tady reprezentanti. Ale byl to klasicky první přípravný zápas, do kterého jsme šli z velké zátěže. I když chceme vyhrát, tak výsledek není až tak důležitý. Pro mě je důležité, že jsme to odmakali a všichni si zahráli. Uvidíme, jak to bude dál. Hrajeme v sobotu, teď budeme zase trénovat," říká k prvnímu duelu přípravy trenér Petr Rada.


Author Martin Bergman
Sdílet článek