Article image

Jablonec odlétá do Arménie k prvnímu zápasu EL

Team logo Team logo
FC Pjunik Jerevan FK Jablonec
2:1
2. předkolo EL, 1. kolo čt 25. 7. 2019, 15:30
Reportáž

Do dějiště zápasu 2. předkola Evropské ligy s arménským Pjunikem Jerevan se během středy přesouvá náš tým.

Letecký speciál FK Jablonec během středy dopraví tým do Arménie. Tým trenéra Petra Rady čeká více než čtyřhodinový let, po kterém naše výprava přistane v Gyumri, druhém největším městě Arménie. Naše cesta fotbalovou Evropou začne ve čtvrtek 25. července v 15:30 (SEČ) hodin právě v Gyumri, protože v Jerevanu v současné době finišuje ME U19.

Hráči se budou muset vypořádat hned s několika přítěžemi. Čeká je dlouhý let, dvouhodinový časový posun a na místě hodně horké klimatické podmínky.

Záložník Jablonce Jakub Považanec ví, že Jablonec je pasován do role postupového favorita tohoto dvojzápasu. „Možná jsme papírovým favoritem, ale nechceme se do této role moc pasovat. Víme totiž, že to může být zrádné. Jdeme do toho zápasu skromně a chceme udělat co nejlepší výsledek,“ řekl slovenský hráč ve službách Jablonce a pokračoval. „Viděli jsme videa z jejich obou zápasů předkola Evropské ligy proti Shkupi a bude to velmi nepříjemný soupeř. Hlavně co se týká ofenzivních hráčů, těch tam mají hodně a na to si musíme dát pozor. Musíme pracovat ze zabezpečené defenzívy. Důležité bude uhrát co nejlepší výsledek do odvety,“ plánuje jablonecký středopolař.

Do dějiště zápasu neodcestovali s výpravou zranění hráči, ke kterým přibyl po zápase na Spartě ještě Pleštil. Naopak do letadla usedl i stoper Váňa, hráč jablonecké rezervy, který zaskakoval na Spartě na postu stopera.

Tým trenéra Petra Rady absolvuje během středečního odpoledne oficiální předzápasovou tiskovou konferenci i trénink na Městském stadionu v Gyumri. Sledujte naše webové stránky i komunikační kanály Twitter, Facebook či Instagram, kde Vám budeme přinášet výstupy a zajímavosti z dějiště zápasu. Duel samotný pak ve čtvrtek povedou švýcarští sudí, sledovat ho můžete na webu České televize.


Utkání začíná ve čtvrtek 25. července od 15:30 SEČ v Gyumri v Arménii

Rozhodčí: Fedayi San - Sladan Josipović, Jonas Erni (Lukas Fähndrich) (všichni Švýcarsko)


Author Jan Bendl
Sdílet článek