Article image

Rada: Náš první poločas? Nic společného s fotbalem

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
3:0
FORTUNA:LIGA, 30. kolo ne 14. 6. 2020, 17:00
Reportáž

Hodně nazlobený byl po skončení zápasu na Bohemians a naší porážce 0:3 trenér Petr Rada. Především dumal nad zarážejícím prvním poločasem, během kterého si domácí vytvořili dvoubrankový náskok.

Velmi spokojený po vítězném zápase byl trenér „klokanů“ Luděk Klusáček. „Je to naše zasloužená výhra. Zejména těch prvních třicet minut Jablonec nevěděl, co hrát. Dostali jsme se do rozhodujícího dvoubrankového náskoku, který jsme kontrolovali a v závěru jsme přidali třetí branku, která nám dala definitivní klid. Jablonec je kvalitní mužstvo, je to třetí tým tabulky a výhry nad ním si cením. Dáme si teď dva dny volna, hráči si to zaslouží. Pak už se budeme připravovat na souboj se Slováckem,“ plánuje kouč Bohemians. Ten v posledním kole pošetřil některé hráče. „Hráčů, kteří nebyli v nominaci, bylo víc. My jsme dnes zohlednili velké vytížení a potřebovali jsme sestavu trochu zrotovat. Hlavní důvody tohoto záměru tedy byly taktické,“ vysvětlil kouč, jehož tým zvítězil v pěti zápasech ze šesti odehraných. „My si to užíváme, ale nabádám hráče, aby byli zároveň pokorní. Je potřeba si ty chvilky užít, ale musíme se zároveň koukat dál,“ zakončil Klusáček.

Hodně nasupený byl po zápase v Ďolíčku jablonecký lodivod Petr Rada. „To, co jsme předvedli v prvním poločase, bylo hodně špatné. Za pět minut jsme tam měli pár dobých centrů, ale pak nás domácí potrestali z jednoduchých situací. Přitom jsme tam byli v dostatečném počtu, ale hráči soupeře byli stejně volní. Domácí byli v prvním poločase jasně lepší po všech stránkách, byli aktivní a měli náběhy směrem dopředu. My jsme neměli prakticky vůbec nic. Do druhého poločasu jsme tam dali mladého Černáka a Matouška. Pak to bylo z naší strany podstatně lepší, měli jsme tam víc věcí směrem dopředu, byly tam i šance. Matoušek šel sám na bránu, Černákův gól nebyl uznán pro ofsajd, v závěru šance Chramosty. Hráli jsme aktivně na dva útočníky. Bohužel jsme dostali opět z jednoduché situace ze strany po centru gól na 3:0, byl tam hráč sám a bylo po zápase. Nedá se na Bohemians hrát jen poločas, oni mají formu a je to vidět. Bohemka vyhrála zaslouženě po všech stránkách,“ zhodnotil zápas náš trenér.

Čím si náš kouč vysvětluje špatný vstup do zápasu? „Dumám nad tím. Chtěli jsme být aktivní. Jenže první poločas neměl s fotbalem nic společného. Všechny balony dozadu, nejistota, odkopy, pozdní reakce, prostě u všeho jsme byli o krok nebo spíš o dva později. Domácí byli živější. Věděli jsme o co hrajeme, musíme si to rozebrat a vyvodit z toho závěry. Hráčům jsem o poločase vyčinil. Výkon celé jedenáctky neodpovídal našemu umístění. Nasazení a přístup jakou měla Bohemka, ten nám tam chyběl,“ dodal Rada. Náš tým porážkou klesl na čtvrtou pozici. „Spadli jsme na čtvrté místo, takže místo abychom začínali doma, tak jedeme hned ven. S takovýto výkonem bychom ale moc šancí v nadstavbě neměli. Cíl byl umístění do šestky, to se nám povedlo. Ale v některých zápasech to nefungovalo. Poslední výkony, jako například doma s Libercem nebo teď na Bohemians, ty prostě předvádět nemůžeme. Jestli hráči jsou v šestce a mysli si, že teď se nic už neděje, tak je to špatně. Já tohle trpět nebudu a v týdnu si to vyříkáme,“ zakončil rázně svou část tiskové konference nazlobený jablonecký kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek