Article image

Chramosta trefil standardku, ale spokojený není

Team logo Team logo
1.FC Slovácko FK Jablonec
1:1
FORTUNA:LIGA, 2. kolo so 29. 8. 2020, 17:00
Reportáž

Honza Chramosta se na hřiště Slovácka dostal až jako střídající hráč čtvrt hodiny před koncem. Po pěti minutách hry se však postavil k trestnému kopu a svou přesnou střelou zajistil Jablonci důležitý bod za remízu 1:1.

Bylo před kopnutím té rozhodující standardky jasné, že jí kopneš ty?

Já jsem měl hned jasno, že jí chci kopat. Můj problém byl, že jsem se vždycky nechal ukecat od někoho a přenechal mu jí. Teď jsem byl pevně rozhodnutej. Povedlo se mi to trefit tak, jak jsem chtěl a díky tomu máme bod.

Díval si se na gólmana a podle toho si se rozhodl?

Ne ne. Tušil jsem, že gólman půjde za tu zeď. Oni tam mají vysoké hráče, a bylo by docela těžké, to kopnout přes zeď. I pro mě se lépe kope na zadní tyč, takže jsem byl rozhodlej pro tuhle variantu.

Je bod maximum, které jsme si odtud mohli odvést?

Bohužel, je to tak. První půle si myslím, že se nám vůbec nepovedla. Přežili jsme náznaky a šance Slovácka. Myslel jsem si, že do druhé půle se to zvedne, ale hned na začátku druhého poločasu jsme dostali gól. To nás možná trošku nakoplo a začali jsme se trochu tlačit dopředu. Nakonec jsme byli odměněni aspoň tím jedním gólem.

Do hry si šel opět jen jako střídající hráč, jak koušeš tvou roli náhradníka?

Moje pozice se vůbec nezměnila, spokojenej s ní nejsem vůbec. Zájemci o mě jsou, ale Jablonec mě zatím nechce nikam uvolnit. Jsem tu a snažím se makat pořád stejně.

Může se tvá pozice řešit třeba i teď v reprezentační pauze?

Samozřejmě, že může. Závisí to na nějaké nabídce na mně. Přestupy jsou asi do října předpokládám, takže ještě jsem nic neuzavřel.


Author Jan Bendl
Sdílet článek