Article image

Slavia dominovala, uznal Rada po porážce

Team logo Team logo
SK Slavia Praha FK Jablonec
3:0
FORTUNA:LIGA, 17. kolo ne 31. 1. 2021, 18:30
Reportáž

Bez výmluv a bez vytáček uznal náš lodivod Petr Rada jasnou nedělní prohru na půdě Slavie Praha. Co řekli oba trenéři na tiskových konferencích po skončení šlágru kola?

Domácí lodivod Jindřich Trpišovský měl z vysoké výhry na druhým týmem tabulky radost. „Celkově jsme hráli dobře. Zvládli jsme to výsledkově i herně. Nedělám to takhle často, možná poprvé ve Slavii, že bych takto chválil. Obrovská škoda, že tu nebyli fanoušci, pro které by to byl dokonalý zápas a zážitek. Předvedli jsme kvalitní výkon po všech stránkách. Byli jsme přesní, a to i díky skvělému terénu. Škoda, že jsme některé šance ještě neproměnili. Byly to fantastické akce. Jablonec hrál aktivně, dostupoval nás a proto z toho pak byl fotbal nahoru dolů. Když je nějaký soupeř zalezlý, tak to tempo není takové. Je hezké, když se potkají takové dva týmy a je z toho pak tempo fotbal. Klobouk dolů před Jabloncem, za tři roky jim odešla spousta hráčů a zase hrají nahoře,“ hodnotil zápas kouč úřadujícího mistra, který si dnešním výsledkem opět upevnil vedoucí příčku, náskok už má dvanáctibodový.

Náš lodivod Petr Rada uznal, že porážka od Slavie byla zasloužená. „Do zápasu jsme přitom vstoupili docela slušně. Slavia ale byla postupně lepší a dostávala nás pod tlak. Je paradoxem, že její vypracované šance gólem neskončily, naopak góly jsme jim sami darovali našimi školáckými chybami. Možná jsme mohli srovnat tím břevnem a bylo by to delší čas vyrovnanější. Ale jak se Slavia dostala do dvoubrankového vedení, tak už nás nečekalo nic lehkého. Celkově Slavia dominovala, je to prostě nejsilnější tým u nás, má největší rozpočet, hraje kvalitní fotbal i na mezinárodním poli. Pražané byli nadále aktivní a mohli vyhrát o více jak o tři branky. Prohráli jsme, na to, že hrál první s druhým, tak náš výkon nebyl dobrý, v některých pasážích jsme byli ustrašení a já nevím proč. Chtěli jsme tu odvést kvalitnější výkon. Někdy je to o sebevědomí hráčů. Rozebereme si to. Doufám, že se z té porážky nesložíme. Třikrát jsme museli nuceně střídat, musíme se dát do příštího týdne také zdravotně dohromady, protože my takto široký kádr jako má Slavia nemáme. Nemáme jednoduché podmínky k trénování, ať si každý říká, co chce, ale my jsme dnes byli od 22. prosince na takhle kvalitním hřišti prvně,“ dodal Rada po skončení zápasu.


Author Jan Bendl
Sdílet článek