Article image

Rada odkoučoval 400. ligový zápas, byl vítězný

Team logo Team logo
FC Zbrojovka Brno FK Jablonec
1:2
FORTUNA:LIGA, 23. kolo ne 14. 3. 2021, 16:00
Reportáž

Trenéři Jablonce a Brna po zápase viděli hlavní rozdíl v záložních řadách, právě ta jablonecká podle nich hrála výborně v prvním poločase. Co ještě zaznělo na tiskových konferencích trenérů?

Brněnský kouč Richard Dostálek po další domácí porážce těžko hledal slova. „Nevstoupili jsme dobře do zápasu. Nehráli jsme dobrý fotbal. Stál proti nám kvalitní soupeř. Prohrávali jsme osobní souboje, neměli jsme odražené balony. Měli jsme problém s důrazem, prohrávali jsme hlavičkového souboje. Celé to vyvrcholilo obdrženým gólem. Dostali jsme gol po standardce, přitom jsme si to zdůrazňovali. Vůbec jme nebyli nebezpeční. Poločas jsme dohrávali pod dekou. S druhým poločasem přišlo drobné zlepšení, ale je to jako ve špatném snu. Dostali jsme druhý gól. Druhý poločas už byl lepší, ale projevila se naše nekvalita ve finální fázi, bohužel jsme vstřelili jen jednu branku, což dnes na body nestačilo. Zase prohra, zase o gól,“ smutnil kouč Zbrojovky.

Náš lodivod Petr Rada odkoučoval v Brně svůj 400. ligový zápas, po zápase byl však hlavně spokojen s výhrou a třemi získanými body. „Já si na tyhle mety moc nepotrpím“, dodal a pokračoval hodnocením vyhraného zápasu. „Čekali jsme, co s námi udělá ta pauza, některé dny jsme u nás konečně mohli jít aspoň na přírodní trávu. První poločas jsme byli aktivní a domácí jsme do ničeho nepouštěli až na to břevno. Vedli jsme, hodně jsme sbírali balony ve středu hřiště. Dobře jsme kombinovali, právě střed hřiště hrál klíčovou roli. Druhý poločas už to nebylo ono. Domácí zjednodušili hru a vystřídali. Brno se dostalo do většího tlaku, mělo zajímavé situace. Mohli jsme přidat i další branky, sám šel Haitl i Považanec. Nakonec jsme dostali zbytečnou branku na 2:1, zvednul se mi adrenalin. Už se mi honila v hlavě Karviná, kde jsme také ztratili dvoubrankové vedení, ale nakonec jsme to uhráli. Víme, že Brno má své problémy. S prvním poločasem panuje spokojenost, s druhou půlkou už taková spokojenost není. Vrátili jsme Brnu tu podzimní porážku, která mě stála tolik sil, za to jsem rád,“ konstatoval Rada.


Author Jan Bendl
Sdílet článek