Article image

Zasloužený postup Sparty, shodli se trenéři

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
4:1
MOL Cup, ČF st 7. 4. 2021, 15:30
Reportáž

Středeční pohárový zápas MOL Cupu v Praze vyzněl nejen podle konečného skore 4:1 ve prospěch pražské Sparty. Trenéři obou soupeřů označili postup sparty do semifinále soutěže za zasloužený.

Trenér Pavel Vrba byl tentokrát kromě ofenzívy spokojen i s postupem. „Už první poločas byl z naší strany hodně dobrý s gólovými momenty. Jen Hložan (Hložek) to pohárové utkání mohl sám rozhodnout už v prvním poločase. Ale o to víc mě těší, že i když se to v začátku druhé půle obrátilo proti nám a prohrávali jsme, dokázali jsme zápas otočit a vyhrát 4:1. Vítězství je to pro nás hodně důležité a podle mého i podle průběhu hry i zasloužené. V postup jsem věřil dál i když jsme prohrávali, jednoznačně nám pomohlo brzké srovnání na 1:1. To byl velmi důležitý moment. Dál jsme hráli svou hru. Jsem rád, že dominujeme a vytváříme si šance,“ lebedil si letenský kouč Pavel Vrba.

Jablonecký kouč Petr Rada uznal, že postup Sparty do semifinále MOL Cupu byl zasloužený. „Přežili jsme začátek. Mrzí mě, že přišlo zranění Haitla. Pak jsme srovnali hru a v začátku druhého poločasu jsme šli šťastnou brankou do vedení. Jenže jako už se nám to stalo několikrát, vedení jsme udrželi jen chvíli. Branka poslala domácí na koně, Sparta je silná a gól jí nabudil. Inkasovali jsme ještě v závěru další dva góly po prostřídání. Možná kdybychom to vedení udrželi déle, bylo by to zajímavější. Sparta ale postupuje zaslouženě. Nebylo to pro nás lehké utkání s týmem z top trojky. Musíme teď dobře zregenerovat, budeme hrát středa - neděle, prioritou je pro nás teď liga,“ shrnul pohárové utkání kouč Rada.


Author Jan Bendl
Sdílet článek