Article image

Dobré utkání, vyhrál šťastnější, přiznal Rada

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Baník Ostrava
1:0
FORTUNA:LIGA, 1. kolo so 24. 7. 2021, 16:00
Reportáž

Jablonecký trenér Petr Rada si důležitých třech bodů na úvod sezony proti silné Ostravě považoval. Co všechno zaznělo na tiskových konferencích obou trenérů?

Trenér Ostravy Ondřej Smetana po zápase smutnil, protože si z Jablonce chtěli odvést minimálně bod, kterému byli velmi blízko. „Vstoupili jsme do zápasu aktivně, ale postupně byl Jablonec lepší, dostal nás pod tlak, měl hodně odražených míčů. Domácí se dostávali do centrů, přehrávali nás po krajích. Na to jsme reagovali o poločase, byli jsme pak více kompaktní a dostávali jsme se do šancí. Jenže jsme měli něco z toho dotáhnout a odjet s nějakým tím bodem. U gólu si tohle musíme pohlídat a zvládnout to. Prohra mě hodně mrzí, měli jsme odjet minimálně s bodem,“ litoval ztráty ze závěru zápasu kouč Baníku.

Domácí kouč Petr Rada měl z výhry oprávněnou radost, přesto přiznal, že jeho tým byl dnes šťastnější. „Na první kolo to bylo dobré a kvalitní utkání. Řadím Baník do první šestky, dobře doplnili a přijeli sebevědomě. Baník byl prvních deset minut lepší a my jsme byli trochu zaskočeni. Ale postupně jsme začali zlobit, měli jsme spoustu rohů, břevno, Laštůvka chytil Kratochvílovi jistý gól. Počasí bylo dnes náročné pro oba týmy, bylo velké vedro. Baník byl po poločase znova aktivní, měl víc míč na svých kopačkách v některých pasážích. Měli jsme být ostražití a hrát až do konce. Celý den jsem se rozmýšlel, jestli dát Vencu Pilaře od začátku, ale šel tam až v závěru a dal rozhodující branku, on má na svou výšku dobrý výskok, takový jsem měl snad naposledy já,“ culil se náš trenér.

„Hráli jsme až do konce. Dobře jsme vystřídali a je vidět, že i v úzkém kádru má naše lavička kvalitu. Dnes vyhrál šťastnější tým, ale pro mě jsou důležité tři body,“ těšilo vítězství Radu, který se pak opět vytočil, protože další tisková konference probíhala pouze prostřednictvím internetu bez přímé účasti novinářů v presscentru. „Už mě tohle fakt vytáčí. Jsme oočkovaní a nemůžeme se vidět? Jsme tu jak cvičené opice v zoologické zahradě. Novináři k fotbalu patří, ať tu jsou, já tu koukám do zdi. Zas doma dostanu vynadáno, že jsem se rozčílil. Ať se na LFA někdo už zamyslí,“ zvýšil hlas jablonecký trenér.


Author Jan Bendl
Sdílet článek