Article image

Jsme v půlce cesty, varuje Rada

Team logo Team logo
FK Jablonec MŠK Žilina
5:1
Play-off UECL, 1. kolo čt 19. 8. 2021, 20:00
Reportáž

Jablonec položil v domácím prostředí dobrý základ pro odvetu play off Evropské konferenční ligy. Jak úvodní zápas na jablonecké Střelnici viděli oba trenéři Pavol Staňo a Petr Rada?

Hostující kouč Pavol Staňo litoval především promarněného prvního poločasu, v kterém hosté čtyřikrát inkasovali. „Včera jsme tu odhadovali šance 50:50, teď ty naše šance trochu padly. Ale uděláme vše, abychom v domácím prostředí vyhráli. Měli jsme tu problém vyhrávat souboje. V poli to nebylo tak dramatické, jaký je konečný výsledek. Hodnotím to jako nešťastný zápas. Na začátku jsme měli dva dobré brejky, ale nevyužili jsme to. Jablonec ukázal, že má kvalitu. Můžete dostat dva góly, ale čtyři za poločas je dost. Viděl jsem ale dobrou reakci po poločase. Podařilo se nám snížit, vypadalo to, že domácím dochází síly, ale přišla standardka a pátá branka. Naše mužstvo je mladé, potřebuje takové zápasy hrát. Je to pro nás trochu krutá porážka. Musíme udělat vše pro to, abychom se nepoložili. Doma půjdeme za vítězstvím. Uvidíme, jak se Jablonec přizpůsobí terénu u nás,“ konstatoval po zápase kouč MŠK Žilina.

Domácí lodivod Petr Rada měl z vysoké výhry z prvního zápasu playoff Evropské konferenční ligy UEFA oprávněnou radost. „Jsem spokojený s vítězstvím, ale jsme v půlce cesty. V prvním poločase jsme hráli velice dobře. Pak jsme měli pasáž, kdy byl soupeř trochu aktivnější a tam jsme inkasovali branku. Střídáním jsme se z toho dostali a pátou brankou to dotáhli do vítězného konce. Co nás předtím trápilo, dneska nám vyšlo. Žilina to nesložila ani za stavu 0:4 a snažila se dál. Hráči vědí, o co teď jde. Za týden budeme hrát na umělé trávě. Bude to nepříjemné. Ještě to bude hodně těžká cesta,“ říká před odvetou jablonecký kouč Petr Rada.


Author Jan Bendl
Sdílet článek