Article image

Domácí remíza je ztrátou, řekl Rada po Slovácku

Team logo Team logo
FK Jablonec 1.FC Slovácko
1:1
FORTUNA:LIGA, 5. kolo ne 22. 8. 2021, 16:00
Reportáž

Další domácí ztráta v ligové soutěži nepotěšila našeho kouče Petra Radu. Náš lodivod po zápase přiznal, že ho trápí inkasované branky v začátku zápasů a kolem poločasových pauz.

Hlavní kouč Slovácka sledoval utkání na Střelnici jen z hlavní tribuny a na pozápasové tiskové konferenci ho zastoupil Josef Mucha. „Před zápasem bychom bod brali. Už v prvním poločase jsme měli dost šancí, abychom tu vyhráli. Bohužel doplatili jsme na neproměňování šancí. Soupeř tam vykopával z brankové čáry, ale bylo tam i více našich šancí, vytvořili jsme si jich opravdu hodně. Škoda, že jsme to neudrželi a inkasovali. Možná jsme mohli být i odvážnější. Jablonec tam pak nasadil další hráče a my jsme inkasovali, bod nakonec bereme,“ uvedl k zápasu asistent Mucha.

Jak viděl pokutový kop nařízený proti jeho barvám? „Těžko se to z lavičky posuzuje, byl tam propadnutý balon. Rozhodčí si prý byl jistý, ani nepotřeboval kontrolu VAR,“ uvedl k zákroku, který vedl k vyrovnání stavu. Jeho tým opět nedohrál v jedenácti, v nastaveném čase byl po zákroku na Hübschmana vyloučen Divíšek. „Rozhodčí to měl ze dvou metrů a vytáhl červenou. Určitě to není naše dobrá vizitka, budeme se muset nad tím už zamyslet,“ řekl Mucha.

Jak probíhala komunikace s hlavním koučem Svědíkem na tribuně během zápasu? „Byli jsme domluvení na strategii už před zápasem, moc jsme spolu nepotřebovali komunikovat, vše tak nějak vyplynulo ze zápasu,“ zakončil hodnocení ze strany Slovácka Mucha.

Náš lodivod Petr Rada sice den před zápasem oslavil narozeniny, ale po další domácí ztrátě nebyl spokojený. „Opět jsme doma nevyhráli, to mě mrzí ze všeho nejvíc. Byli jsme aktivnější, vedoucí gól nám nebyl uznán. Bylo tam břevno Smejkalem. Byli jsme aktivnější směrem dopředu, ale pak jsme dvakrát měli štěstí, kdy nám to tam hořelo, jednou vykopával Malinský z branky. Gol jsme stejně dostali těsně před odchodem do kabin. Tohle se nám opakuje, dostáváme gól v začátkách zápasů, nebo okolo poločasu, bylo to s Ostravou s Bohemkou, na Celticu i v Teplicích. To nás zmrazilo. Chtěli jsme být aktivnější v druhé půlce, ale bylo to bez šancí. Prostřídali jsme, dali jsme hráče, kteří hráli ve čtvrtek. Hráči, co mají herní praxi jsou na tom ale lépe. Měli jsme i nějaké zdravotní problémy, nejsem zastáncem velké rotace, pokud hráči nejsou zranění. Proto jsme dali příležitosti i jiným hráčům z kádru. Povedlo se nám vyrovnat, ale hosté zlobili z brejkových situací. Dnešní remíza je pro mě ztráta. Zítra si zápas ještě rozebereme a pak už se musíme zkoncentrovat na čtvrtek,“ uvedl v pozápasovém hodnocení trenér Jablonce Petr Rada.


Author Jan Bendl
Sdílet článek