Article image

Na náskok nemůžeme myslet, ví Rada

Team logo Team logo
MŠK Žilina FK Jablonec
0:3
Play-off UECL, 2. kolo čt 26. 8. 2021, 18:00
Reportáž

Malým leteckým speciálem z Mnichova Hradiště se náš tým dnes přesunul do slovenské Žiliny. V dějišti zítřejšího odvetného zápasu play-off Evropské konferenční ligy UEFA si Radův celek navečer vyzkoušel umělý trávník místního stadionu.

Oba čtvrteční soupeři už za sebou mají setkání s novináři. Domácí Šošoni budou chtít v domácím prostředí dohnat čtyřbrankovou ztrátu z prvního zápasu. Ani trenér slovenského týmu Pavol Staňo ještě flintu do žita nehází. „Před odvetou máme dohánět dost nepříznivý výsledek. Pokusíme se soupeři vnutit svůj styl hry, pak máme nějakou šanci. Musíme se opřít o fotbal, kterým jsme se prezentovali v minulých zápasech doma, to by nám mohlo dát ještě šanci. Věřím, že chlapci se zítra budou prezentovat jinak než před týdnem. Výsledek z prvního zápasu totiž není úplně zrcadlem hry, na severu Čech jsme dostali hodně laciné branky, domácím to dodalo vítr do plachet a bylo těžké na to reagovat. Měli jsme i tam dobré pasáže. Statistiky tam byly docela vyrovnané, domácí nás přehrávali hlavně ve standardních situacích. Abychom mohli ten zápas zdramatizovat, nesmíme už inkasovat. A když se nám podaří dát první gól, dostaneme se zpět do hry,“ věří trenér MŠK Žilina.

Po zranění bude Šošonům už k dispozici i nejstarší hráč týmu 29letý středový záložník Jakub Paur. „V odvetě budeme úplně jinak nachystaní v hlavě. Doufám, že náš výkon bude diametrálně odlišný, podle mě jsme výborně připraveni. V našich silách je vyhrát. Dáme do toho všechno, a uvidíme na co to bude stačit,“ konstatoval před zápasem kapitán a nejzkušenější hráč Žiliny.


S jakou taktikou vyrazí do boje tým trenéra Petra Rady? „Kdybychom hráli vyloženě defenzivně, tak je to cesta zkázy. Jen čekat a bránit, to by bylo špatné. Výsledek z prvního zápasu je zavádějící. Musíme kvitovat, že Žilina u nás hrála kvalitní fotbal. V tabulce jsou teď první, mají mladé mužstvo, vyrůstá tu nová krev. V tomto věkovém rozptylu před ní smekám. Všichni říkají, že nemají teď co ztratit, ale fotbal už přinesl hodně zvratů. My nemůže myslet na ten náskok, to by mohlo být ošidné a mohlo by nás to mrzet,“ má jasno trenér Jablonce, který na Slovensko přivezl kompletní kádr. „Některé šrámy jsme tam měli, ale budeme kompletní,“ vzkázal Rada.

Jablonečtí trénovali od začátku týdne na umělé trávě tak, aby se hráči co nejvíce sžili s umělým povrchem, na kterém se bude zítra odveta hrát. Jak povrch hodnotí zástupce kapitána Jablonce Jakub Považanec? „Zdejší umělka se dá porovnat s tou co máme v Jablonci ve Mšeně. Je to tedy trochu měkčí a tráva má kratší vlas, ale problém by to pro nás neměl být. Míč bude samozřejmě rychle létat. Od pondělka jsme na umělce trénovali a doufám, že to nebude takový rozdíl,“ řekl ke stavu hrací plochy slovenský středopolař ve službách Jablonce. „Naposledy co jsem tu v Žilině byl, tu byla ještě přírodní tráva. Zítřejší zápas chceme zvládnout a postoupit do základní skupiny. Formalita to rozhodně nebude. Bude to trochu specifický zápas, Žilina je doma před vlastními fanoušky a na umělé trávě. My nemůže nic podcenit, musíme jít do toho naplno, tak abychom byli úspěšní,“ velí Považanec.


Author Jan Bendl
Sdílet článek