Article image

Devatenáctka opět zvítězila, tentokrát obrala o body pražskou Duklu

Ve 4. kole ČL přivítali naši dorostenci ve Mšeně Duklu Praha, kterou po brankách Linharta a Schobera porazili 2:0!

ČL, Kolo: 4, Datum: 5.9.2021

FA Jablonec - FK Dukla Praha 2:0 (1:0)

Sestava FA Jablonec: Reiner – Jodas, Malý, Chládek, Šebek (83. Ryml) – Gaši (46. Bodi), Stibor, Kubín, Jandura T. (69. Hanzlíček) – Plechatý (69. Schober), Linhart (86. Svrček)

Trenéři: Just, Mička

Branky FA Jablonec: 41. Linhart, 81. Schober

Potrestaní FA Jablonec: ŽK – 45. Šebek, 51. Plechatý, 90. Svrček

Sestava soupeř: Havlíček – Ulman, Suchan (64. Hübl), Löffler, Bartošek – Novotný (64. Bačinský), Nikl (74. Břeh), Krenciv, Fojt (46. Dampha) – Bohatý (46. Kasal), Villaseca

Branky soupeř: -

Potrestaní soupeř: ŽK – 77. Krenciv

Hřiště/povrch: ZŠ Mozartova (tráva)

Rozhodčí: Bohata, Svoboda, Šnýdl

Komentář: V důležitém utkání čtvrtého kole České ligy zvítězil jablonecký starší dorost nad Duklou Praha 2:0 (1:0). Do vedení šli domácí v závěru poločasu a výsledek pečetili až devět minut před koncem díky chybě gólmana hostů.

Jablonec zápas začal sérií čtyř rohů, z nich z toho poslední skončil míč shora na břevně. V 11. minutě pálil z trestného kopu Stibor, ale brankář hostí Havlíček byl na místě. V 30. minutě pohotově z voleje vypálil Plechatý, ale branku minul. Ve 41. minutě přešel Gaši pravou stranou přes soupeře a jeho přihrávku tečoval gólman tak, že míč Linhart dopravil míč zblízka do sítě. Hosté z následné rozehrávky pronikli až k domácí brance, kde Nikl pálil vedle pravé tyče. A ve 45. minutě po centru zleva Bohatý hlavou poslal míč za zadní tyč.

Druhý poločas se nesl ve znamení snahy Dukly o vyrovnání, ale jablonečtí jejímu tlaku odolávali a nepustili soupeře do vyložených šanci. Jedna však přišla v 60. minutě, kdy unikl Kasal, ale naštěstí pro domácí poslal míč po zemi mimo branku. V 81. minutě naději hostů ukončila druhá branka v jejich síti, když se po chybě gólmana zmocnil míče Schober a do prázdné branky zvýšil na 2:0.

Sestavil: Pavel Bursa


Author Albert Kozák
Sdílet článek