Article image

Jablonecká rezerva nestačila na Mladou Boleslav B

Mladá Boleslav se dostala v Břízkách před poločasem do vedení 1:0, čtvrt hodiny před koncem vyrovnal Torfiq na 1:1, ale po následné červené kartě pro Honzu Vošahlíka dokázala Mladá Boleslav přesilovku využít. Střelec branky Pech však svou oslavu natolik okořenil, že dostal druhou žlutou kartu a následně červenou

Ve větrném sobotním dopoledni, ztratila jablonecká rezerva všechny tři body nad rezervou Mladé Boleslavi, když v Břízkách po slibném výkonu prohrála 1:2.

V jablonecké sestavě se z Radova A-týmu objevil i poslední střelec našeho týmu v ligovém souboji Tomáš Čvančara. Pro náš B tým, jde o vůbec první porážku doma v Břízkách ve Fortuna ČFL. Nemuselo k ní však vůbec dojít. Hráči Jablonce si vypracovali několik velmi dobrých možností. Bohužel se nepodařilo tyto situace přetavit v góly. Ve 43. minutě skóroval hostující Jirásek a do kabin se šlo za stavu 0:1 pro hosty. Ve druhém poločase byla hra Jablonce lepší, přišly změny v rozestavení a hru oživili i střídající hráči, ale připravené šance se nepodařilo proměnit. Následně v 78. minutě srovnal skóre Torfiq, ale v tu samou minutu dostal červenou kartu stoper Vošahlík. Tím se hra pozměnila, neboť domácí tým musel hrát v 10 lidech, proti dobře připravené Mladé Boleslavi. Tato převaha se projevila gólem hostujícího Pecha v 88. minutě, avšak Pech, který už žlutou kartu měl, oslavil gól sundáním dresu a tím si vysloužil druhou žlutou kartu. Síly na hřišti se v počtu hráčů srovnali, ale bohužel čas hrál v náš neprospěch a zápas tím skončil 1:2. Za zmínku stojí, že proti naší rezervě vyběhl v základní sestavě Václav Kadlec, který bohužel vinou zranění musel ze zápasu odstoupit po 30 minutách. 

B tým i přes tuto porážku, zůstává dále na prvním místě Fortuna ČFL. 

„Bohužel fotbal se hraje na branky a my jsme jich dali méně. Naše předvedená hra měla parametry na vítězství, bohužel jsme neproměnili šance, které jsme měli. Zápas ovlivnila i červená karta pro našeho hráče Vošahlíka. Bojovat v 10, proti dobře připravené Mladé Boleslavi je obtížné a jejich červená karta padla až na konci utkání, kde už na zvrat bylo málo času ,“ hodnotil první porážku na domácí půdě asistent  trenéra Jablonce B Tomáš Čížek. 

FK Jablonec B – FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

Vajner T. (B), Ali-Abubakar T., Černák M., Čvančara T. (76´Werani V.) Daníček N. (80´Skuhravý D.) Diviš J., Haitl P. (46´Munzar S.), Koblížek F., Nykrin D. (76´Kinčl M.), Rozkovec O. (C), Vošahlík J. (ČK 78´)

Náhradníci: Jezek T. (B), Kinčl M., Munzar S., Podzimek O., Skuhravý D., Štěpánek M., Werani V.


Author Michal Kvítek
Sdílet článek