Article image

Rezerva loupila v Zápech a je první!

Team logo Team logo
SK Zápy FK Jablonec
0:3
FORTUNA ČFL B, 12. kolo ne 17. 10. 2021, 14:30
Reportáž

Výbornou partii sehráli hráči naší rezervy v rámci 13. kola ČFL na pažitu v Zápech, odkud si zaslouženě odvážejí všechny body za tříbrankové vítězství, které góly zařídili Vaníček, Surzyn a Torfiq.

Naši hráči začali na půdě Záp aktivně a vytvořili si několik nadějných příležitostí. Haitlova střela těsně minula domácí branku a Vaníčkovo zakončení stihl konečky prstů vytěsnit na tyč domácí brankář! V 19. minutě však dostal Torfiq skvělý balon podél levé lajny, zkoušel zakončit přes vyběhnutého brankáře Doležala, gólman Záp stačil míč vyrazit jen před dobíhajícího Smejkala, pro kterého už nebyl problém otevřít brankový účet zápasu – 0:1!

Jablonečtí se dál tlačili před soupeřovu branku, zajímavý signál předvedli po rohovém kopu, ale ani z něj se gólově neudeřilo. Vedle branky Záp pálil vzápětí Vaníček. Domácí si vytvořili šanci po ráně Hrona, která skončila na boční síti Ježkovy branky. V závěru první půle nejdříve tečovaný centr Haitla v pádu nedokázal usměrnit do sítě číhající Torfiq. Na opačné straně zachránil Jablonec dobrým obranným zákrokem Surzyn před zakončujícím Kavalírem.

Po dvou minutách hry druhého poločasu se domácí radovali z vyrovnání předčasně, po trestném kopu sice rozvlnil síť za zády Ježka domácí Jelínek, ale stál při tom v ofsajdu. Naopak po našem rohovém kopu mohl navýšit naše vedení Torfiq, zakončoval hlavou koníčkem o zem, ale na brankáře Doležala nevyzrál. V 55. minutě už se ale našim barvám povedlo přidat druhou branku, před brankářem Záp se zjevil obránce Surzyn a přesnou střelou k zadní tyči upravil na 0:2. O šest minut později se Jablonečtí znovu mohutně radovali, parádní únik po levé straně podnikl Vaníček, míč naservíroval na malé vápno jak na podnose Torfiqovi, který ranou zblízka málem protrhl síť na 0:3!

Dvacet minut před koncem dostal přihrávku za obranu Diviš, vyhnul se i brankáři Doležalovi, z ostrého úhlu pak posílal míč do odkryté branky, odkud ho ale v poslední možný moment stačil vykopnout jeden z dobíhajících obránců Záp. Domácí se mohli čestného úspěchu dočkat deset minut před koncem po standardní situaci, ale hlavička jednoho z domácích hráčů skončila na Ježkově břevně!

Vodičkův tým si dnešní výhrou upevnil vedoucí pozici na čele ČFL skupiny B, kterou vede s tříbodovým náskokem na druhé Přepeře. Asistent hlavního kouče Tomáš Čížek byl s průběhem zápasu i výkonem hráčů spokojen. „Bylo to jedno z těch hodně těžkých utkání v ČFL. Čekalo nás menší hřiště, soubojový a důrazný tým Záp. Věděli jsme, že se jim musíme vyrovnat v té soubojovosti, což kluci zvládli velmi dobře. Navíc k tomu přidali fotbalovost a po krásných akcích a gólech si vezeme výhru 3:0,“ těšilo jabloneckého asistenta, stejně jako fakt, že se v dobrém světle představili hráči z ligového kádru, především velmi aktivní záložníci Smejkal s Vaníčkem. „Nebylo to jen o nich, ale byli znát. Hráli s chutí, tohle přesně od takových hráčů potřebujeme, když k nám přijdou. Ale makal a dřel celý mančaft,“ pochvaloval si před odjezdem ze Záp asistent jabloneckého kouče Tomáš Čížek.

SK Zápy - FK Jablonec 0:3 (0:1)

Branky: 19. Smejkal, 55. Surzyn, 62. Torfiq

Sestava: Ježek – Diviš, Vošahlík, Skuhravý, Surzyn – Haitl (81. Daníček), Munzar, Rozkovec, Vaníček (88. Kinčl) – Torfiq, Smejkal


Author Jan Bendl
Sdílet článek