Article image

Kouč Vodička: Povedlo se nám dost věcí

S dvoubodovým náskokem se vyhřívají fotbalisté jablonecké rezervy na čele ČFL po podzimní části. Jak byl s průběhem podzimu a třetiligovými boji spokojen náročný kouč Jaroslav Vodička?

Vodičkův tým posbíral během patnácti podzimních kol úctyhodných 29 bodů. K devíti výhrám přidal dvě remízy a přemožitele našel jen ve čtyřech případech. Jablonecký tým se během těchto zápasů vypořádával s několika komplikacemi, tou největší bylo asi zranění kapitána Skuhravého. „Ale i s tím jsme si dokázali poradit a možná i proto jsme tam, kde jsme. Pro mě jsou ale důležití všichni hráči, které tu mám k dispozici,“ oponuje hlavní kouč Jaroslav Vodička.

Jeho tým se může pyšnit nálepkou týmu s nepropracovanější defenzívou, v patnácti kolech inkasoval jen čtrnáct branek, nejméně ze všech týmů třetiligové soutěže. „To je určitě krásná vizitka. Ale musím se teď zpětně smát, když mi řekl jeden odborník, že Jarda Diviš, který u nás hraje pravého beka, neumí bránit. Tak my tedy musíme asi hrát tak nahoře, abychom nemuseli bránit. A to je přesně ten odraz naší hry, jak my to chceme hrát,“ vrací se k jednomu rozhovoru trenér Jablonce B.

Ač nebyl náročný trenér s úplně všemi podzimními zápasy spokojen stoprocentně, při celkovém hodnocení už ale musel své hráče a celý tým pochválit. „Celkově to bylo dobré. Povedla se nám spousta věcí. Máme tu tři mládežnické reprezentanty a povedlo se nám do týmu začlenit další mladé hráče. Těch pozitivních věcí bylo více,“ těší výkony, výsledky i podzimní první příčka v tabulce našeho kouče.

Třetiligová soutěž zakončila podzimní část oproti předešlým ročníkům už na konci října. Jak tedy jablonecký tým vyplní poměrně dlouhou pauzu? „Máme teď čtrnáct dní volno a poté začneme normálně trénovat. Budeme tam mít takové čtrnáctidenní bloky, kdy budeme trénovat. Nemůžeme těm hráčům dál úplně volno, když jarní část ČFL začíná v březnu. Budeme trénovat v blocích a budeme tam mít do konce roku dva přípravné zápasy. Chtěli bychom si do přípravy vzít zase nějaké dorostence a vidět je,“ dodává Vodička.


Author Jan Bendl
Sdílet článek