Article image

Válka se šťastným koncem, hodnotil Kratochvíl

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Sigma Olomouc
1:0
FORTUNA:LIGA, 20. kolo so 5. 2. 2022, 15:00
Reportáž

Záložník Miloš Kratochvíl rozhodl jedinou trefou z voleje o tom, že důležité body na startu jara zůstaly v zápase se Sigmou Olomouc doma. Vyrovnaný duel označil jako válku se šťastným koncem.

Miloši, byla to taková válka se šťastným koncem?

Přesně tak (úsměv). Ono to tak většinou bývá, ještě po té zimě a tady u nás. Hřiště bylo fakt těžké. A opravdu to nemůžu pospat jinak, než jako válka se šťastným koncem pro nás.

Proč ta válka dopadla pro nás za tři body?

Asi jsme byli fakt šťastnější. Ten zápas byl opravdu vyrovnaný. Olomouci neuznali rozhodčí gól, ke konci trefili ještě tyč. Já tam měl vlastně ještě další šance, jednu v prvním poločase a po gólu přišla druhá šance, tam jsem to měl rozhodnout. Ale špatně mi to skákalo. Asi to byl spíš remízovej zápas, ale zaplaťpánbůh za to.

Olomouci branku neuznal VAR, který odhalil ofsajd. Vy jste ale reklamovali u rozhodčího loket na půlce na Silného, že?

Ofsajd mě překvapil. Sudí nechtěl vůbec řešit ten faul. Já ten zákrok na Silňase (Silného) teda neviděl, ale on by si jen tak nelehl. Ale zaplaťpánbůh za ten ofsajd.

U té tvé rozhodující branky, nebál si se, že ten volej skončí na tribuně?

Já si na tyhle voleje věřím. Kluci co mě tady znají, vědí, že to často trefuju. Věřil jsem si na to, nemyslel jsem, že to bude na tribuně. Doufal jsem v to, že to bude gól.

Dvě minuty po brance si měl další skvělou příležitost, možná to byla i větší příležitost, ne?

Ono se to možná zdálo. Ale fakt mi na to nevycházel krok. Šlo mi to tak něco mezi levou a pravou. Kdyby mi to šlo víc na pravou, tak se do toho můžu víc opřít a věřil bych, že bych to trefil lépe.

Terén byl těžký, ale vyrovnali jsme se s tím poměrně dobře. Trenér Chválil debutujícího útočníka Silného, který udržel hodně balonů.

Silňas (Jan Silný) na to, že hrál první zápas, hrál fantasticky. Vyhrával souboje, uhrával balony. Hrál výborně a určitě nám pomohl.

Ulevilo se vám po výhře?

Určitě. Ten první zápas je vždy takovej důležitej, abyste se nějak nakopli. Ještě v našem případě, po tom hodně nepovedeném podzimu. Pro nás obrovsky důležité, ale nic to neznamená. My nechceme dvanácté třinácté místo, abychom nehráli baráž. My se chceme dostat aspoň do té prostřední skupiny. Musíme být ale nohama na zemi a jít rychle pryč z barážových pozic.

Co jste říkali v kabině na ostatní sobotní ligové výsledky?

No zajímavé. Karviná prý vyhrála na Slavii a Teplice také vyhrály. Ještě, že jsme vyhráli my. Jinak bychom byli ještě více pod tlakem.

Terén byl po zápase hodně rozbořený. Věříš, že příště to bude lepší?

Já si myslím, že to dopadne jako před roky s Příbramí. Půl roku to hřiště pak bylo šílené. Chudáci trávníkáři. Nevím, jestli jim nepůjdeme zase pomáhat zašlapávat. Ale to hřiště je prostě u nás těžké.

Navíc Jablonec patří spíše k technickým mužstvům, které nerovný povrch příliš neprospívá.

Museli jsme se tomu přizpůsobit. Hrálo se na tom fakt těžko. Akorát to smrdí tím, že uděláte nějakou chybu a díky tomu prohrajete zápas. Ale dnes to naštěstí dopadlo dobře.

Trenér Rada si pochvaloval dobrý vstup do druhého poločasu. Označil ho za jeden z nejlepších v letošní sezoně.

Ono je to možná taky tím, že se někdy o tom až moc mluví. Pozor na začátek a konec zápasu! Tak je to prostě tak, že ten gól dostanete. Vůbec to není o tom, že jsme špatně nastavení. Že bychom snad nechtěli pět minut hrát, takhle to ve fotbale nechodí. Jsme rádi, že to teď vyšlo. Trenér ani nezvyšoval o poločase hlas. Spíš jsme si my vyčítávali sami nějaké věci. Několikrát jsme si tam vzadu rozehráli úplně zbytečně a dostali jsme se pod tlak, až jsme to kopli do autu na naší polovině. Ale žádný řev tentokrát nebyl.

Od tebe se čekají čísla, takže dobrý první krok na startu jara?

Já je čekám hlavně sám od sebe. Nejsem tu krátkou dobu a nějakou pozici jsem si vydobyl. Doufám, že budu týmu prospěšný.


Author Jan Bendl
Sdílet článek