Article image

Béčko zdolalo Králův Dvůr a padlo s Hamry

B-tým Jablonce v sobotu odehrál v rámci přípravy na ČFL hned dva přípravné zápasy. Nejdříve si poradil třemi góly s třetiligovým Královým Dvorem, odpoledne ale opačným skore padl s divizními Velkými Hamry.

V prvním sobotním klání bylo od úvodních minut znát, že proti nám stál velice kvalitní tým. Králův Dvůr totiž hraje taktéž třetí ligu a po podzimu mu patří skvělá druhá příčka v tabulce. Cábelíci byli kvalitní na balonu a všechny situace řešili fotbalově. Hra se v prvních pětačtyřiceti minutách odehrávala převážně ve středu hřiště, a to bez větších šancí na obou stranách.

Druhý poločas bohužel začal smolně pro našeho útočníka Torfiqa, který po jednom ze soubojů ve vápně špatně došlápl a poranil si kotník. Pozdější vyšetření naštěstí nepotvrdilo vážnější poranění. Místo Torfiqa zaujal mladý Svrček a na hrotu útoku si počínal srdnatě i proti zkušeným obráncům soupeře.

Na první branku se v Břízkách čekalo do 50. minuty, po faulu ve vápně na dobře hrajícího Kinčla se kopala penalta, kterou sám postižený proměnil. O necelých deset minut později připravil nestárnoucí Diviš krásnou přihrávkou druhý gól znovu pro Kinčla. Podobnou gólovou akci předvedli Jablonečtí znovu i v 63. minutě, tentokrát z opačné strany hřiště přihrával Štěpánek a Breda zvyšoval na konečných 3:0.

Z jablonecké strany šlo o kvalitní utkání s ambiciózním soupeřem, kterého jsme jasně přehráli v druhém dějství.

FK Jablonec B – FK Králův Dvůr 3:0 (0:0)

Branky: 50. Kinčl (z pen.), 58. Kinčl, 63. Breda

Sestava FK Jablonec B: Surovčík – Diviš, Vošahlík, Koblížek, Štěpánek – Werani, Munzar, Breda, Podzimek, Kinčl – Torfiq (50. Svrček)

Do druhého odpoledního utkání proti divizním Hamrům poslal kouč Vodička sestavu tvořenou převážně z dorostenců a hráčů, kteří se postupně seznamují s dospělým fotbalem. Ta ale bohužel nestačila na zkušený tým Hamrů. Tak jak byl trenér Vodička spokojen s dopoledním zápasem, tak z odpoledního zápasu byl velmi rozčarovaný. V týdnu se tak jistě k utkání s Hamry znovu vrátí ve svém hodnocení.

FK Jablonec B – TJ Velké Hamry 0:3 (0:2)

Sestava FK Jablonec B: Fiala (46. Ježek), Mihalko, Břenek, Koblížek (30. Vošahlík, 60. Podzimek), Ryml – Stibor, Rozkovec, Daníček, Linhart, Schober - Svrček


Author Jan Bendl
Sdílet článek