Article image

Béčko si zastřílelo v Plzni

Pět branek se povedlo vstřelit v dalším přípravném zápase naší rezervě. Ta odehrála tento víkend přípravné utkání proti B-týmu Viktorie Plzeň, kterou porazila 5:2.

Také do zápasu na západě Čech vstoupili Jablonečtí aktivně. Do vedení šel náš tým hned z prvního nebezpečného útoku. Útočník Ikaunieks krásně načasoval přihrávku za obranu Kinčlovi, ten se chladnokrevně a ukázkově zasekávačkou zbavil obránce Viktorie a pak nedal brankáři soupeře šanci – 0:1. Jenže domácím se povedlo o sedm minut později srovnat skore po rohovém kopu. Běžela desátá minuta zápasu a skore se znovu měnilo, do balonu se tentokrát krásně opřel Smejkal a znovu vystřelil Jablonce vedení – 1:2.

Vodičkův tým navýšil své vedení opět za další tři minuty. Nykrín vysunul kolmicí tentokrát Ikauniekse a ten chladnokrevně z hranice velkého vápna uklidil míč přesně do horního růžku plzeňské branky na 1:3. Před půlhodinou hry Jablonečtí rychle otočili hru a poté Vošahlík přihrával Divišovi, jehož střílený centr si do vlastní branky srazil sám plzeňský obránce - 1:4.

Druhý poločas už tak bohatý na branky nebyl, ale svou úrovní rozhodně hrstku přihlížejících diváků bavil. V 59. minutě dobře hrající Ikaunieks přihrál za obranu mladému Nykrínovi, jeho střelu stihl brankář vyrazit jen k volnému Daníčkovi a ten do prázdné branky upravil na 1:5.

Domácí v 61. minutě korigovali na 2:5 po nedorozumění naší obrany. Nejdříve domácí nastřelili púři této akci z hranice vápna tyč naší branky a domácí útočník poté už skoroval.

Viktoriáni byli velmi houževnatí, důrazní a fyzicky dobře připravení. Ale v jablonecký prospěch hovořila zkušenost a rozdíloví hráči jako Smejkal s Ikaunieksem. Trenér Jaroslav Vodička tak byl po dalším přípravném zápase spokojený, tentokrát především s útočnou fází svého týmu.

FC Viktoria Plzeň B – FK Jablonec B 2:5 (1:4)

Branky: Pospíšil, Aubrecht - Kinčl, Smejkal, Ikaunieks, vlastní, Daníček

Sestava I. poločas: Surovčík – Diviš, Vošahlík, Skuhravý, Štěpánek – Kinčl, Munzar, Breda, Smejkal, Nykrín – Ikaunieks

Sestava II. poločas: Fiala – Podzimek, Vošahlík, Skuhravý, Nykrín – Werani, Munzar (61. Břenek), Daníček, Smejkal, Breda – Ikaunieks (65. Svrček)


Author Jan Bendl
Sdílet článek