Article image

Rezerva nestačila na Slavii Praha

B-tým FK Jablonec v sobotu podlehl na domácí umělé trávě rezervě Slavie Praha 2:4. Jablonečtí se museli v zápase vypořádat s absencemi zraněných, rozdíl byl také v šíři obou kádrů soupeřů.

Rezerva pražské Slavie dorazila na umělou trávu do Jablonce posilněna o útočníka Krmenčíka. Za to Jablonečtí se v tomto přípravném zápase museli obejít bez zraněných důležitých hráčů, především zkušených Vošahlíka a Munzara, chyběl také Podzimek.

Absence na jablonecké straně byly znát na hře Vodočkova týmu. Slavia byla velmi silná při hře dopředu. Skvělý výkon podával v naší brance gólman Vajner, který několikrát podržel náš tým. Přesto do poločasu dvakrát inkasoval. Ve 28. minutě šli Pražané do vedení po gólu útočníka Zeroniky, kterému přihrával Šmiga. Pět minut před poločasovou pauzou zvýšil vedení hostů Krmenčík, který si v sešívaném dresu rezervy sám řekl o větší vytížení.

V druhé půli byli domácí aktivnější v napadání a za svou snahu byli odměněni hned dvěma brankami. Vyrovnání zařídili svými góly Kinčl a Daníček. Slavia ale i díky své šíři kádru nakonec zlomila utkání na svou stranu, do Jablonce totiž dorazila hned s osmi náhradníky a právě rozdíl v šířce kádru byl nakonec zřejmě rozhodující. Jablonečtí v závěru zápasu dvakrát inkasovali po zbytečných chybách. Znovu skoroval Krmenčík a dvě minuty před koncem ještě Vorel.

Příští týden odehraje Vodičkova jablonecká rezerva přípravný zápas v Praze s Viktorií Žižkov na přírodní trávě. Důležité však nyní bude doléčit zraněné hráče, protože start ČFL se blíží, mistrovské zápasy jsou v plánu už za tři týdny.

FK Jablonec B – SK Slavia Praha B 2:4 (0:2)

Branky: Kinčl, Daníček - Zeronik, 2x Krmenčík, Vorel

Sestava FK Jablonec B: Vajner (46. Fiala) - Diviš, Břenek, Skuhravý, Štěpánek - Kinčl, Rozkovec, Breda, Werani - Daníček – Svrček

SK Slavia Praha B: Dvořák – Bárta, Behenský, Štětka, Atsuta – Šimeček, Nikl, Kopáček – Šmiga, Krmenčík, Zeronik


Author Jan Bendl
Sdílet článek