Article image

B-tým neudržel v derby vedení a podruhé padl

Team logo Team logo
FK Pardubice FK Jablonec
1:0
FORTUNA:LIGA, 11. kolo so 8. 10. 2022, 16:00
Reportáž

Jablonecká rezerva kouče druhou porážku v řadě. Tentokrát neudržela slibné vedení v prestižním rivalském souboji na hřišti Slovanu Liberec B, kterému nakonec podlehla 1:2.

Náš tým hájil na Městském stadionu v Liberci vedoucí příčku tabulky tentokrát v černých dresech. Po zranění absolvoval celý zápas rozehrávající se Krob. První šanci zápasu si vypracoval Slovan, z úhlu ale domácí Daněk rozvlnili jen boční síť Vajnerovy branky. Jablonečtí odpověděli trestným kopem Kroba, který ale dokázal brankář Vliegen v horním růžku zpacifikovat. Po čtvrthodině hry nedokázali Vodičkovi svěřenci zastavit rychlý brejk Slovanu, Diamé zakončoval do odkryté branky, kde ale dokázal míč vykopnout vracející se Krob! Skóre se ale měnilo o pět minut později na opačné straně hřiště. Podzimek vystihl na půlce soupeřovu rozehru, předal míč do běhu Kinčlovi, který se kličkou na hranici šestnáctky zbavil obránců a přesnou střelou k tyči poslal Jablonec do vedení!

Náš tým měl i další šance, ale Kinčl ani Diviš druhou branku našich barev přidat nedokázali a tak přišel trest. Liberec v 32. minutě předvedl dobrou akci, na jejíž konci Polyák si po centru zpracoval míč ve vápně a přesnou střelou srovnal na 1:1. V závěru poločasu ještě Jablonečtí přečkali dvě šance domácích.

Druhý poločas byl na šance skoupý. Derby rezerv tak nakonec rozhodla jediná větší šance druhé půle, po hříchu přišla na naší straně. Šestnáct minut před koncem se domácí Králíček šikovně zorientoval na malém vápně mezi třemi jabloneckými obránci a dokázal z otočky vystřelit, míč se poté s pomocí tyče dokutálel až do naší sítě na 2:1.

Druhou porážku v řadě nesl nelibě rozhořčený kouč Jaroslav Vodička. „Nevím jak zkušené hráče bychom vzadu asi měli mít, abychom takové utkání zvládli. Vždyť nás porazil jeden jediný hráč - Králíček svým důrazem. Liberec měl prakticky dvě věci a z nich nám dal dva góly. Tohle se nám ale opakuje. Nevážíme si standardních situací, nevážíme si ničeho. Sami jsme měli iks standardek a neudělali jsme ani ťuk. Když už máme ve vápně šest hráčů, tak tam zase nedáme centr. Také si musíme říct, že Liberec byl oproti nám v daleko mladší sestavě. Ale ono je taky otázkou, jak to může vypadat, když trénujeme v sedmi lidech, to je další věc,“ lamentoval nazlobený kouč. Jablonec po víkendových duelech přenechal vedoucí pozici v tabulce Přepeřím, které mají stejný bodový zisk, ale lepší skore.

FC Slovan Liberec – FK Jablonec 2:1 (1:1)

Branky: 33. Polyák, 74. Králíček - 20. Kinčl

Sestava FK Jablonec B: Vajner – Štěpánek, Vošahlík (82. Plechatý), Koblížek, Krob – Kinčl, Podzimek, Munzar, Haitl – Daníček, Diviš


Author Jan Bendl
Sdílet článek