Article image

Jablonec míří do Zlína, nesmí tam prohrát

Team logo Team logo
FC Zlín FK Jablonec
1:1
FORTUNA:LIGA skupina o zachránu, 5. kolo so 14. 5. 2022, 18:00
Reportáž

V posledním kole nadstavby Skupiny o záchranu zbývá vyřešit otázku posledního neobsazeného barážového místa. Jablonec se v sobotu představí na pažitu Zlína, k definitivě mu stačí z Baťova města i remíza.

Turbulentní sezona je u konce. Po základní části je na programu FOTUNA:LIGY tuto sobotu poslední, tj. pátý zápas nadstavbové části. Jaké jsou scénáře možného vývoje?

Náš soupeř ze Zlína je zachráněný. Do nadstavby šel z jedenácté příčky a tu také hájí kolo před koncem. Ve čtyřech odehraných kolech nadstavbové části získal pět bodů, po remíze 1:1 v Karviné, udělal hlavní krok k záchraně v domácím prostředí proti Teplicím 3:0, v dalším kole sice překvapivě na domácí Letné prohrál vysoko 1:4 s Bohemians, prvoligovou definitivu si ale zajistil v úterý remízou 1:1 s Pardubicemi.

Oproti tomu náš Jablonec má stále co dohánět. V úterý byl náš tým na Střelnici už jen vteřiny od jisté záchrany, kterou mu ale v poslední minutě prodloužení sebral exjablonecký Hronek, který vyrovnal s Bohemians na 1:1 a znovu zatížil nervovou soustavu všem jabloneckým příznivcům. Hráči nyní musí rychle hodit úterní „KO“ za hlavu a zmobilizovat síly na sobotu.

Pokud se nechceme ohlížet na výsledky ostatních zápasů, nesmíme na východě Moravy prohrát, výhra či remíza nám zaručují definitivní klid. V tu chvíli by totiž Bohemians nestačila ve stejně hraném zápase ani výhra nad Karvinou, protože při shodnosti bodů máme s Pražany lepší bilanci vzájemných zápasů ze základní části. Ve hře o poslední barážové místo jsou nadále i Pardubice, ty mají v případě rovnosti bodů zase horší vzájemnou bilanci s Bohemians. O konečném pořadí rozhodně právě sobotní podvečer a poslední zápasy nadstavby. „Jedeme ven, Bohemka hraje doma s Karvinou, což je pro ně možná výhodnější. Ale nad výsledky nejde spekulovat, viděli jste v úterý, že Karviná obrala Teplice a teď to může stejně těžké udělat i Bohemians. My vyrážíme do Zlína s odhodláním to zvládnout. Věřím, že když budou kluci nastaveni jako poslední tři zápasy, tak to dáme! Musíme si věřit, že tam neprohrajeme,“ říká před odjezdem týmu na Moravu trenér Jablonce Jiří Vágner. Tomu bude jistojistě chybět vykartovaný záložník Pilař.

Do not by našemu týmu mohl hrát alespoň fakt, že na zlínské Letné se mu poměrně daří. V Baťově městě neprohrál od podzimu 2005! Žlutomodří fotbalisté celkem měřili síly s Jabloncem už ve třiatřiceti ligových zápasech, do vítězství dotáhli ale jen čtyři z nich, dalších jedenáct skončilo remízou a sedmnáct zápasů ovládl Jablonec. V letošní sezoně se v utkání soupeřů těchto barev zrodily dvě remízy, ve Zlíně 0:0 a na Střelnici před měsícem 1:1. Urve Jablonec potřebný bod a zajistí si prvoligovou příslušnost v poslední možný moment?


Utkání začíná v sobotu 14. května od 18 hodin na Letné ve Zlíně

Rozhodčí: Černý - Váňa, Pečenka

Delegát: Hojsík, Kruliš


Author Jan Bendl
Sdílet článek