Article image

B-tým si zastřílel v generálce, v sobotu startuje

Poslední přípravné utkání před startem ČFL a pomyslnou generálku odehráli fotbalisté jablonecké rezervy v Sedmihorkách, kde si s chutí zastříleli. Už v sobotu Bakakisův tým odstartuje mistrovskou soutěž domácím zápasem s Ústí nad Labem!

Zápas se hrál na krásném trávníku v Sedmihorkách. Domácí podali velice sympatický výkon, při kterém dvakrát potrestali nedůslednost ve hře jablonecké obrany. Domácí fotbalisté se s Bekakisovým týmem snažili hrát otevřenou partii a nesoustředili se jen na obranu, ale kvalita byla na straně zelenobílého týmu z Jablonce.

První branka padla už v 18. minutě po hezké střele Podzimka, stejný hráč přidal jen o minutu později druhý gól hlavou. V 35. minutě se do střelecké listiny zapsal po kombinaci s Hrubým Daníček. Sedmihorky korigovaly po hrubé chybě naší obrany, kterou chladnokrevně proměnil jeden z domácích útočníků. Jablonec ale jen o minutu později zvýšil gólovou hlavičkou Zárybnického po rohovém kopu na 1:4 a poločasové skore stanovil Bína po pěkné kombinaci s Hubým, Bredou a Daníčkem na 1:5. A to ještě Jablonec neproměnil před odchodem do kabin penaltu Hrubým.

Po změně stran vybojoval důrazný Werani balon a posunul ho na Daníčka, který našel před prázdnou brankou Velicha a Jablonec slavil šestý gól. V 71. minutě přidal další branku Daníček po centru Diviše. Čtvrt hodiny před koncem uplatnil svůj důraz Plechatý, obral o míč váhajícího stopera, obešel i brankáře a střelou do prázdné branky upravil již na 1:8. V 78. minutě po rohovém kopu Daníčka přidal hlavou Diviš devátou branku. Pak sice domácí snížili na 2:9, ale další branky stříleli už jen jablonečtí fotbalisté. O desátý zářez se z trestného kopu postaral s chutí hrající Daníček. Stejný hráč stanovil i konečné skore, když placírkou do protipohybu brankáře uklidil míč na zadní tyč.

Pro jablonecký tým bylo v Sedmihorkách důležité, že si dokázal vypracovat hodně příležitostí a dostával se ve větším počtu do zakončení. Na druhou stranu, v zápase předvedli hráči i dost nepřesných přihrávek a zbytečných ztrát.

V tomto týdnu čekají na náš B-tým poslední tři tréninky před ostrým startem třetiligové soutěže. Ta odstartuje už tuto sobotu 6. srpna od 10:15 hodin v Břízkách, kam dorazí loni ještě druholigové Ústí nad Labem! Přijďte nás v sobotu dopoledne povzbudit k jablonecké přehradě!

FK Sedmihorky - FK Jablonec B 2:11 (1:5)

Branky FK Jablonec B: 2x Podzimek, 4x Daníček, Zárybnický, Bína, Velich, Plechatý, Diviš

Sestava FK Jablonec B: Reiner - Hrubý, Malý, Zárybnický, Nykrín - Breda, Podzimek, Bína, Smejkal - Daníček - Velich

Do druhé půle nastoupili: Chládek, Vošahlík, Diviš, Plechatý, Stibor, Werani, Munzar


Author Jan Bendl
Sdílet článek