Article image

Jsme zklamaní z výsledku, líčil Horejš

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Slavia Praha
2:3
FORTUNA:LIGA, 3. kolo ne 14. 8. 2022, 16:00
Reportáž

Jablonecký kouč David Horejš i přes porážku svého týmu s pražskou Slávií pochválil své svěřence, za to, že se pokaždé dokázali vrátit do zápasu a ještě v nastavení nebyli daleko od vyrovnání.

o zápasu a ještě v nastavení nebyli daleko od vyrovnání.

Hostující lodivod Jindřich Trpišovský viděl na Střelnici utkání s třemi body pro své barvy. „Zápas byl hodně ovlivnění tou brzkou červenou kartou. Byl to pro Jablonec dvojí trest, protože jsme tu standardku hned i proměnili. V tom dusnu a vedru to bylo pro ně v deseti hodně složité. Z dalších střel se nám bohužel nepodařilo přidat druhou branku. Domácí mají dobrý tým a individuality, myslím že teď toho šlo na začátku sezony dost proti nim. Upozorňovali jsme hráče o poločase, aby se třeba nenechali taky vyloučit. Během druhé půle se náš výkon zhoršoval, proto to byly nervy až do konce. Musíme se naučit být koncentrovanější a pevnější v soubojích. Měli jsme tam nepochopitelné pasáže, v deseti nám soupeř třeba tři minuty nepůjčil balon. Musíme soupeře lépe dostupovat. Nechybělo moc a Jablonec nás potrestal tím, co předvedl Kratochvíl v nastavení. Od prvního momentu jeho nákopu bylo vidět, že jde o nebezpečný balon. Bylo to jen čekání, kam ten balon spadne,“ popsal své pocity z nastavení kouč Slavie. „Dělali jsme hrubé chyby, byli jsme laxní v defenzívě, a to nás mohlo stát i výsledek. Se štěstím máme dnes tři body,“ dodal Trpišovský.

Domácí kouč David Horejš své svěřence i přes porážku chválil. „Zklamání jsme z výsledku, z výkonu ne. Celý ten zápas hrubě ovlivnila ta červená karta. Při kvalitě současné Slavie je pak těžké proti nim hrát. Své kluky ale musím i v tom oslabení obrovsky pochválit. Dostali jsme se do hry skvělým trestňákem, pak jsme sice znovu inkasovali, ale opět nás neskutečně nakopl gól Chrama (Chramosty). Podle mě se hrálo nadstandardní utkání a třešničkou by bylo, kdyby to tam tomu Kráťovi (Kratochvílovi) padlo. Mrzí mě to kvůli klukům, protože by si to zasloužili,“ ocenil své hráče jablonecký trenér, který se pak vrátil i ke sporným momentům. „Červená asi byla. Jenže vezměte si, že se celý týden na něco připravujete, je za tím spousta práce a pak hráče trefí míč do ruky a je po zápase. Chtěli jsme si to se Slávií rozdat. Ale ať se někdo taky podívá na to, odkud poté Slavia rozehrávala ten trestný kop,“ nelíbilo se viditelné posunutí balonu o pět metrů z místa přestupku Horejšovi.

„Kluci dneska předvedli hodně dobrý výkon. Celkově mě na těch třech zápase zatím zaráží spíš jen výkon s Bohemians. Dnes jsme nebodovali, ale je to výkon, který nás musí posunout dál. Hráli jsme proti soupeři, který má v lize asi největší kvalitu a sahali jsme po bodu. Dobré ale samozřejmě není, že jsme podruhé za sebou doma prohráli,“ uvedl trenér Horejš.


Author Jan Bendl
Sdílet článek