Article image

Souboj jednobodových. Jablonec míří do Zlína

Team logo Team logo
FC Zlín FK Jablonec
2:2
FORTUNA:LIGA, 4. kolo ne 21. 8. 2022, 16:00
Reportáž

V druhém venkovním výjezdu nové sezony se tým Davida Horejše představí na pažitu Zlína. Souboj dvou týmů, které prozatím posbíraly jediný bod začíná v neděli úderem 16 hodiny na zlínské Letné.

Zlín v minulém ročníku obsadil dvanáctou příčku, letos by se před nadstavbovou částí posunul nejraději do prostřední skupiny. „Máme nového titulárního partnera, který má vysoké ambice. My je samozřejmě sdílíme, takže se rozhodně chceme posunout zase o něco výš," tvrdí zlínský generální manažer Grygera. Tým od nové sezony vystupuje pod názvem FC Trinity Zlín a jeho kapitán Václav Procházka přitakává. „Rozhodně bychom chtěli dopadnout lépe než v předchozích dvou sezonách. Máme silný a dobře poskládaný tým. Už v minulosti jsme dokázali, že umíme zaskočit i kvalitní celky,“ dodal kapitán Zlína.

V nové sezoně se fotbalisté Zlína budou muset obejít bez klíčového záložníka Condeho, který odešel do švýcarského Curychu. Obránce Matejov přestoupil po vypršení smlouvy do Brna a Vraštil do Olomouce. „Condeho by měl nahradit Didiba z Opavy. Z nových fotbalistů má blízko do základní sestavy i Bartošák, který se k nám vrátil po dvou letech z Karviné," prozradil kouč Jelínek, jenž studuje nejvyšší trenérskou licenci a může už i oficiálně velet zlínské lavičce. Těsně před startem sezony proběhl přesun i na trase Zlín – Jablonec, kam odešel hostovat útočník Silný. „Honzu Silného jsme upřednostňovali na hrot před Yunisem, s nímž jsme spolupráci ukončili. Honza pochází z našeho regionu a pracuje víc pro mužstvu,“ vysvětluje přesun manažer Gragera.

Zlín čelil na začátek nové sezony těžkému ligovému losu, z kterého vydoloval prozatím jediný bod. Ten ukořistil v úvodním kole po domácí bezbrankové remíze s Mladou Boleslaví. Dva následující výjezdy na hřiště soupeřů už skončily porážkami, na Slavii 1:4 a v Ostravě 1:3.

Náš Jablonec je na tom bodově stejně, po vysoké domácí porážce s Bohemians 0:3 získal bod za remízu 2:2 v Mladé Boleslavi, doma pak v oslabení těsně podlehl pražské Slavii 2:3. „Oběma týmům se moc nepovedl výsledkový vstup do soutěže. Samozřejmě, příčiny mohou být různé, ale určitě to bude souboj týmu, kdy oba budou chtít vyhrát a napravit ten start. Pokud se někdo dostane na čtyři body, je to už slušný. Viděli jsme Zlín ve všech zápasech, které hrál. Ve dvou zápasech to bylo ovlivněné tím, že Zlín dohrával v deseti. Tým je to složený z rychlostních a vysokých hráčů. Víme, jakým způsobem hrají v domácích podmínkách. Očekávám zápas, který může rozhodnout jedna branka, jedna standardní situace. my budeme chtít zápas určitě zvládnout, “ říká před nedělní bitvou asistent trenéra Jiří Kohout.

Na zlínské Letné se v neděli odehraje 34. vzájemný ligový zápas. Ševci z nich vyhráli čtyři zápasy, dvanáct soubojů skončilo remízou a v sedmnácti případech se radoval z tříbodového zisku náš Jablonec. V loňské sezoně se tyto týmy potkaly hned třikrát a byly z toho tři remízy. Jak dopadne letošní první střet mezi Zlínem a Jabloncem?


Utkání začíná v neděli 21. srpna od 16 hodin na stadionu Letná ve Zlíně

Rozhodčí: Starý Dominik - Vodrážka Dan, Dobrovolný Zdeněk

Delegát: Mencl Kryštof, Hubička František

VAR: Proske Zbyněk

AVAR: Kotík Radek


Author Jan Bendl
Sdílet článek