Article image

Jablonec v oslabení remizoval se Spartou 1:1

Team logo Team logo
FK Jablonec AC Sparta Praha
1:1
FORTUNA:LIGA, 6. kolo út 30. 8. 2022, 20:00
Reportáž

Po bojovném výkonu v oslabení bez vyloučeného Považance berou jablonečtí fotbalisté bod za remízu 1:1 proti favorizované Spartě Praha.

Trenér Horejš vyrukoval na Spartu s pětičlennou obrannou řadou, mezi stopery Hübschmana a Heidenreicha se vrátil i uzdravený Martinec. Náš trenér nemohl využít služeb hostujících hráčů ze Sparty Polidara a Sejka, v sestavě navíc překvapivě chyběl Šulc. Do středu zálohy se proto vrátil Houska a na hrotu útoku nastoupil Chramosta. Hosté vyrukovali na severu Čech s dvěma útočníky Čvančarou a Julišem.

Hosté z Letné zahrozili na konci úvodní desetiminutovky, nejdříve exjablonecký Čvančara poslal míč v akrobatické pozici vedle naší branky po centru Sorensena. V desáté minutě však nepřesně rozehrál z obrany Houska, k míči se po nešťastném odrazu dostal Daněk, který přesnou střelou k tyči poslal hosty do vedení – 0:1! Letenský tým gól uklidnil, postupem času se hra ale vyrovnala a náš tým se začal dostávat více do hry.

Jablonec zahrozil z úhlu zásluhou Jovoviće, Holec nebezpečný míč ale nadvakrát dokázal zkrotit ve svých rukavicích. Na branku Sparty neprošel brzy poté ani zablokovaný pokus Kroba. Před půlhodinou hry našel centrem z pravé strany Chramosta a Kratochvíl překvapivou střelou na přední tyč prověřil připravenost Holce. Na Střelnici se hrálo dál vyrovnané a svižné utkání. Odměna pro srdnatě hrající Jablonec přišla v samém závěru první půle, Jovović vyslal za obranu Chramostu, ten ač mohl zakončovat, vyšperkoval celou akci přihrávkou na zcela volného Kratochvíla, který do odkryté branky srovnal na poločasových 1:1!

Brzy po změně stran se na Střelnici tleskalo, to po Krobově standardce hlavičkoval k tyči Kratochvíl, ale Holec míč lapil. V 55. minutě na půlce hřiště přehnal důraz v souboji s Pavelkou Považanec a po druhé žluté byl vyloučen. Jablonec čekala stejně jako proti Slavii dlouhá hra v oslabení. Ale Jablonec si počínal dál zajímavě, pozorně bránil a jak byla příležitost, využíval jí brejkům. Jeden z nich táhl v 65. minutě aktivní Jovović, jenže přihrávka na Chramostu byla příliš dlouhá a z velké šance nebylo nakonec nic.

V závěru zápasu přibývalo standardek kolem jabloneckého vápna. Domácím nejvíce zatrnulo jedenáct minut před koncem po trestném kopu Höjera, který tečoval do protipohybu Hanuše Houska, míč se naštěstí snesl těsně vedle jablonecké tyče! Deset minut před koncem byla Střelnice znovu na nohou, v brejkové situaci vysunul Chramosta střídajícího Malínského, ten utíkal sám na brankáře, ale Holec jeho střelu ztlumil pod padajícím tělem!

Pět minut před koncem Sparta poslala na jablonecké malé vápno prudký centr, ve skrumáži ale vyšel jako vítěz před dorážejícími Drchalem a Minchevem strážce jablonecké branky! V šesté minutě nastavení byl po faulu na Čvančaru a druhé žluté kartě vyloučen Krob. Jablonec ustál i poslední standardní situaci a sebral favoritovi body po remíze 1:1!


Author Jan Bendl
Sdílet článek