Article image

Horejš: Bod brát musíme, karty jsou problém

Team logo Team logo
FK Jablonec AC Sparta Praha
1:1
FORTUNA:LIGA, 6. kolo út 30. 8. 2022, 20:00
Reportáž

Jablonecký kouč David Horejš věnoval přípravě na utkání se Spartou dost času a připravil i změnu rozestavení. Jak byl po zápase spokojený s bodem za remízu 1:1?

Hostující kouč Brian Priske neměl z výkonu svého týmu na Střelnici dobrý pocit. „Stoprocentně souhlasím s tím, že jsme dnes podali špatný výkon. Sice jsme hráli na začátku relativně dobře a dali gól. Měli jsme přesilovku a měli i dominantní držení míče. Jenže celý problém byl pak v nedostatku kvality, v práci s míčem, ve špatném rozhodování i když jsme třeba neměli balon. Soupeř měl dost standardek, i když jsme hráli proti deseti. V kabině jsem hráčům řekl, jak moc jsem nespokojený. Je to signál, že musíme přidat v kvalitě. Je to moje odpovědnost, považuji to za svoji chybu. Před hráče se postavím,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci kouč Sparty.

Domácí lodivod David Horejš byl s výkonem svého týmu dnes i přes bodovou ztrátu spokojený. „Hrálo se zajímavé utkání. Sparta do toho lépe vstoupila a šla do vedení. Pak už náš výkon snesl velké měřítko. Zaslouženě jsme vyrovnali a prodali jsme to, na čem tu pracujeme. Věřili jsme, že jsme schopni Spartu i porazit, to bylo důležité. Pečlivě jsme se připravovali, ještě dnes jsme měli dvakrát video. Přišla však komplikace a červená karta. Paradoxně jsme pak měli asi největší šanci Malínským, tam jsme to mohli zlomit. Bod dnes musíme brát, dohrávali jsme v devíti. Máme dost žlutých a červených karet. To je prostě problém, na to musíme zapracovat,“ zamýšlí se Horejš.

Jablonečtí změnili v zápase rozestavení. „Organizace hry byla takto připravená, nechtěli jsme to zatahovat. Chtěli jsme hlavně uprostřed zavírat jejich středové hráče. Organizaci hry jsme měnili a dařilo se nám to. Jovović předvedl nadstandardní výkon. Jen mě mrzí, že jsme nedohrávali v plném počtu, možná by to vypadalo na konci i jinak,“ přemítal kouč domácích.

Trenér si s Ostravou stěžoval na nedůraz v osobních soubojích. „Dnes to bylo úplně jiné a bylo to vidět. Něco jsme si k tomu řekli. Nabádali jsme hráče, abychom hráli jinak a osobní souboje už jsme dnes vyhrávali,“ byl spokojený kouč Jablonce a pokračoval. „Kluci dnes zaslouží pochvalu. Potřebujeme ale takové výkony opakovat. Máme zatím obrovské výkyvy. Věřím, že vítězství se už dostaví v co nejkratší době, všichni už ho tady potřebujeme,“ dodal kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek