Article image

Anglický týden zakončí Jablonec v Teplicích

Team logo Team logo
FK Teplice FK Jablonec
3:2
FORTUNA:LIGA, 7. kolo so 3. 9. 2022, 16:00
Reportáž

Jablonecké fotbalisty čeká v sobotu důležité klání na Stínadlech. Trenér Horejš bude proti Teplicím postrádat trojici vykartovaných hráčů, přesto se jeho tým pokusí o první tříbodový zisk v sezoně.

Teplice se loni zachránily až v baráži a jejich funkcionáři v létě dělali vše pro to, aby se podobná situace letos už neopakovala. „Chci věřit, že loni to byla naše poslední špatná sezona. Chceme klub posunout nahoru, což v tuto chvíli znamená dostat se ke středu ligové tabulky,“ přeje si šéf sklářů Šedlbauer. Hostování v lázeňském městě sice skončilo Sejkovi a Fortelnému, v klubu už nepůsobí ani Mareš, Žitný, Tijani či Mazuch a Moulis. Ale Tepličtí získali nové tváře v podobě Hybše, Dramého, Krišťana, Čičovského, Urbance, Čerepkaie a Gninga. Sportovní ředitel klubu Vachoušek přestupovou politiku vysvětluje následovně. „Loni k nám také přišli hráči třeba z druhé ligy, my jim dali šanci a nakoplo je to. Teď bychom chtěli jít stejnou cestou. Hledali jsme hráče s dobrým charakterem a kvalitou, tak aby nám zapadli do mužstva. Snažili jsme se trenérovi vyjít v posílení vstříc. Získali jsme většinou hráče s potenciálem,“ je přesvědčen o jejich kvalitě Vachoušek.

Novou sezonu mají žlutomodří zatím jak na houpačce. V úvodním kole nečekaně obrali o body mistrovskou Plzeň po výsledku 2:2, jenže poté vyfasovali pětibrankový příděl v Liberci a doma podlehli 0:1 Bohemians. Pak přivezli Jarošíkovi svěřenci výhru 2:0 z Ostravy, aby doma jen remizovali 0:0 se Zlínem. Ve středečním vloženém kole pak trenér Jarošík záměrně šetřil několik hráčů a postavil mládí, které vyfasovalo na Slavii šestibrankový příděl. Jediné plus toho zápasu bylo, že se nikdo nezranil a nedostali jsme žádnou červenou kartu, protože v sobotu nás čeká pro Teplice daleko důležitější zápas. Kádr jsme jako by rozdělili a pošetřili jsme v Edenu pět hráčů. Vše je směřované k zápasu s Jabloncem,“ neskrývá důležitost sobotního zápasu teplický kouč Jiří Jarošík.

Jablonečtí trenéři musí před zápasem na Stínadlech řešit další rébusy v základní jedenáctce. Za vyloučení v minulém kole totiž nemůžou nastoupit Považanec a Krob, kvůli čtyřem žlutým kartám nebude v lázeňském městě k dispozici ani vykartovaný Kratochvíl. „Mrzí mě to. Je to pro nás velká komplikace a obrovská ztráta. Budeme muset na to nějak reagovat. Věřím tomu, že se nám dá zdravotně do pořádku alespoň Polidar. Po úterním zápase se Spartou už musíme dokázat naše výkony opakovat. Zatím jsme tam měli ohromné výkyvy,“ je si vědom nevyrovnanost výkonů svých svěřenců trenér Jablonce David Horejš.

Při pohledu do statistik soubojů mezi Teplice a Jabloncem jsou patrné následující údaje. Nejčastějším výsledkem těchto střetnutí je jednobranková výhra 1:0. Z celkových 53 vzájemných ligových klání je o chlup úspěšnější Jablonec. Zelenobílý celek se radoval z výhry 20x, 18x se zrodila remíza a 15x brali tři body fotbalisté Teplic.

Kdo bude úspěšnější v sobotu odpoledne na teplických Stínadlech?


Utkání začíná v sobotu 3. září od 16 hodin na Stínadlech v Teplicích

Rozhodčí: Klíma - Hrabovský, Vyhnanovský

Delegát: Míka, Neuberg

VAR: Franěk AVAR: Ratajová


Author Jan Bendl
Sdílet článek