Article image

Dvě červené a velký obrat Teplic na Stínadlech

Team logo Team logo
FK Teplice FK Jablonec
3:2
FORTUNA:LIGA, 7. kolo so 3. 9. 2022, 16:00
Reportáž

Hodně bláznivý zápas má za sebou Jablonec na půdě Teplic, kde vedl. Nakonec ale ze Stínadel odjíždí poražen po velkém obratu domácích na 2:3. Navíc jsme opět dohrávali v oslabení bez dvou vyloučených hráčů!

Bez disciplinárně potrestaných Kratochvíla, Kroba a Považance sestavoval základní jedenáctku pro zápas na teplických Stínadlech jablonecký kouč David Horejš. Ten si přichystal i jedno velké překvapení, jen po pár dnech v Jablonci dostal rovnou příležitost v základní sestavě na pravé straně zálohy nováček Souček.

Hned z úvodního výkopu se domácí dostali do solidního zakončení, ale Filovi sjel při střele míč z kopačky a nakonec nebyl v zakončení vůbec přesný. Jablonec kontroval akcí Jovoviće, po jehož průniku Polidarova střela příliš problémů Muchovi nenadělala. Po osmi minutách hry poslal do jabloneckého vápna Hyčka dobrý balon z naší levé strany a na Urbancovu přesnou hlavičku k tyči byl Hanuš krátký – 0:1.

Přesně o deset minut později se Jablonečtí natlačili přes soupeřovu branku, Šulc ve vápně přiťukl míč hlavou Chramostovi, který prostřelil Muchu a na Stínadlech bylo záhy srovnáno na 1:1!

Poté hra upadla do průměru a na šance se diváci těšili marně. Výjimkou snad byla jen utěšená dalekonosná střela domácího Kučery, při které však neměl teplický hráč přesně seřízená mířidla. Až sedm minut před poločasem vyslal štiplavý a přesný pokus z dvaceti metrů Surzyn, jeho střelu u tyče však stačil teplický gólman vytěsnit na roh. Po něm se skvěle ve vápně uvolnil agilní Jovović, zacentroval na malé vápno, kde nejvýše vyskočil stoper Martinec a Jablonec vedl 1:2!

Do poločasu mohlo být na jablonecké straně ještě veseleji. Šulc nejdříve připravil přihrávku pro Jovoviće, tomu ale zabránil v zakončení Hybš. Po rohovém kopu prudce hlavičkoval na teplickou branku Heidenreich, Mucha míč stačil ještě na brankové čáře vyrazit, kapitán Hübschman ho sice hlavou poslal do branky, jenže gól platit nemohl, protože jablonecký matador stál při zakončení ve zjevném ofsajdu!

Tepličtí reagovali na nepříznivý vývoj zápasu hned dvojím poločasovým střídáním. Po přestávce však přibylo na hřišti dost nepřesností z obou stran. Domácí poprvé zahrozili v 57. minutě, překvapený Hyčka ale hlavičkoval v záklonu dobrý centr jen nad jabloneckou svatyni.

V 63. minutě však kopali skláři standardní situaci od autové čáry, do skrumáže poslali velmi dobrý balon, od Trubače se míč dostal k Žákovi, ten na branku vyslal hodně slabý pokus, který se však došoural pod brankářem Hanušem do branky a bylo srovnáno na 2:2! Jablonec se nestačil z vyrovnání ani oklepat a o tři minuty později nechali obránci příliš prostoru Gningovi a svůj útok vyřešil nekompromisní střelou pod břevno a Stínadla burácela po rychlém obratu na 3:2!

Trenér Horejš poslal na hřiště další ofenzivní hráče. Střídající Malínský technickým obstřelem minul vzdálenější teplickou tyč. Jenže právě Malínský byl čtvrt hodiny před koncem po kontaktu s brankářem Muchou vyloučen a Jablonec nejenže prohrával, ale opět dohrával i v oslabení.

V rozháraném a nervózním závěru mohl Jablonec ještě inkasovat. Dramé dělovou však přestřelil a v nastaveném čase zastavil Jovović za cenu druhé žluté karty Urbance a po červené kartě taktéž putoval do sprch. Teplice si poté už těsné vedení pohlídaly a Jablonec v letošní sezoně poprvé odchází z trávníku soupeře poražen.


Author Jan Bendl
Sdílet článek