Article image

Naše nervozita byla patrná, dumal Martinec

Team logo Team logo
FK Teplice FK Jablonec
3:2
FORTUNA:LIGA, 7. kolo so 3. 9. 2022, 16:00
Reportáž

Stoper Jakub Martinec sice v Teplicích vsítil svůj letošní první ligový gól, jenže po zápase ho spíš trápily věci, které předcházely jabloneckému kolapsu a porážce 2:3.

Co se s vámi stalo v druhé půli, kdy jsme prakticky ztratili dobře rozehraný zápas?

Byla na nás patrná nějaká nervozita. Přitom jsme si říkali, že musíme hrát na balonu, ale to se nám vůbec nedařilo. Nedali jsme si dvě tři kloudné přihrávky, tak abychom chvíli drželi balon a byli dominantní. Dostali jsme slepené dva góly a to celé tento rozhodlo zápas. Přitom jsme do druhé půle šli s tím, že chceme přidat další gól, tak abychom se mohli zklidnit a dohrát to. Jenže to se nám nepodařilo, místo toho přišlo vyrovnání.

Z čeho podle tebe pramení nervozita, o které mluvíš. Je to i tím, že bodů máme hodně málo?

Mně to spíš přijde, že to je nervozita z toho, že bychom to mohli zvládnout. Vedeme 2:1 a prostě chceme jít za tím vítězstvím a jakoby nám to svazuje nohy. Nedáme si balon, házíme vinu na druhého. Měli bychom být připravení né pětačtyřicet minut, ale celý zápas. Nesmíme mít v těch zápasech výpadky. Dnes o výsledku rozhodlo nějakých pět minut, v kterých jsme dostali dva slepené góly.

Gól na 2:1 bude připsán tobě? Protože pro jistotu tam ještě dorážel Polidar.

Jovo (Jovović) to tam dobře udělal, zasekl tam hráče. Jen jsem na něj řval, ať to dá na zadní. Přede mnou byl ještě Poli (Polidar), tomu jsem říkal ať to pustí a pak jsem se snažil trefit bránu. Šlo to od břevna nějak do brány, ale to už to bylo za čárou, pak to gólman ještě zkoušel nějak vyrazit.

V sedmi odehraných kolech jsme viděli už šest červených karet.

Co k tomu říct? Skoro každý zápas dohráváme o jednoho hráče míň. Je to prostě nedisciplinovanost. Říkáme si to před zápasem, že nesmíme soupeři dovolit jít do přesilovky. Jsou to prostě úplně zbytečné věci. Jsou to jakoby nějaké zkraty. Každý se na ten zápas musí koncentrovat sám a nedělat takové blbosti. Jestli chceme bodovat a vyhrávat, tak nesmíme dělat takové věci.

Start do nové sezony jsme určitě čekali jiný. Jsme jediný tým, který ještě čeká na první ligovou výhru.

A štve nás to hodně. Už v přípravě jsme nevyhráli čtyři zápasy, chybí nám nějaké to nadšení, ten pocit vítězství. Ono když prohráváte, nebo to sbíráte bod po bodu, tak je to málo. Když vidíte soupeře kolem nás, kterým stačí jedna výhra… A my to sbíráme systémem tři body za tři zápasy. To je prostě málo. My musíme začít vyhrávat.

Problémem je i činnost obrany, která neudržela ani v jenom zápase čisté konto.

To je hodně špatná vizitka. Bohužel góly dostáváme ze všeho. Na tomhle musíme hodně zapracovat. Kluci vepředu se hodně snaží a dají dva góly venku, jenže my vzadu tři góly dostaneme. To je prostě špatné. Musíme se chytit tím, že už nedostaneme gól. Jenže tohle si říkáme furt dokola. Jenže dnes je desátá minuta a prohráváme, pak jsme sice ukázali nějakou sílu týmu, že jsme schopni to otočit. Ale ta síla není ještě tak velká, abychom ten výsledek dokázali udržet.

Na začátku sezony sis prošel zraněním, můžeš přiblížit s čím přesně si laboroval a jestli už si zcela fit?

Už je to stoprocentní. Laboroval jsem s kolenem a lýtkem. V 60. minutě zápasu s Bohemians jsem dostal ránu do kolene a hned po zápase jsem věděl, že to není dobrý. Ale zaplaťpánbůh se to uzdravilo docela rychle.


Author Jan Bendl
Sdílet článek