Article image

Stoper Joshua Akpudje novou posilou Jablonce!

Rodák z Lagosu Joshua Akpudje je novým hráčem Jablonce! Stoper z Nigérie, který poslední dva roky působil v Lotyšsku a Litvě, podepsal v Jablonci smlouvu do 30. června 2024.

Od roku 2020 působil Joshua Akpudje v Lotyšsku, kde byl nejdříve v lotyšském klubu BFC Daugavpils a další sezónu strávil v FK Panevėžys v Litvě. V litevském klubu také naskočil do kvalifikačních zápasu Evropské konferenční ligy UEFA. Nyní bude 192 cm vysoký stoper oblékat dres Jablonce. "Je to sen každého mladého hráče bojovat o svou budoucnost. Jsem vděčný Bohu za příležitost být v Jablonci. Teď je čas začít pracovat na lepší budoucnosti," říká čtyřiadvacetiletý stoper. 

Joshua Akpujde je v Jablonci již od utkání proti Spartě a společně trénoval s týmem. A právě zápas proti Spartě sledoval na vlastní oči na Střelnici. "Jsem šťastný, že jsem mohl vidět zápas. Byl to hodně dobrý zápas, málokdo čekal takový výsledek od kluků a kluci tam nechali všechno. Bylo to pro ně těžké ještě s červenou kartou. Viděl jsem to jako takový závazek, že kluci byli agresivní a hladoví. Tohle každý klub potřebuje. Když jsem to viděl a dám tomu svých sto procent, můžeme tohle dokazovat v sezóně častěji," říká Joshua Akpudje, který bude v Jablonci nosit dres s číslem 44.

Joshua Akpudje

Datum narození: 23. července 1998

Post: střední obránce

Místo narození: Lagos, Nigérie

Výška: 192 cm

Váha: 92 kg

Dosavadní kariéra: MFM FC (Nigérie) 27 zápasů, BFC Daugavpils (Lotyšsko) 46 zápasů, FK Panevėžys (Litva) 22 zápasů.

Reprezentace: Nigérie U23


Author Martin Bergman
Sdílet článek