Article image

Béčko v regionálním derby podlehlo Přepeřím

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Přepeře
1:2
FORTUNA ČFL B, 6. kolo so 10. 9. 2022, 10:15
Reportáž

Jablonecká rezerva ani na šestý pokus naplno nebodovala. Z Břízek si tentokrát tři body za vítězství odvezli fotbalisté Přepeř po výhře 1:2.

Hosté od Turnova začali u jablonecké přehrady lépe, domácí ale postupně srovnali hru. Brankáři ale předváděli své umění. Hosté šli ale v závěru první půle do dvoubrankového vedení po rohových kopech! Nejdříve si ve 38. minutě po rohovém kopu srazil nešťastně míč do vlastní sítě obránce Zárybnický. Ve 41. minutě Přepeře navýšily své vedení, tentokrát po rohovém kopu neuhlídala obrana kapitána Nesvadbu a ten hlavou navýšil vedení Přepeř na 0:2! Trenér Jablonce Džimis Bekakis se oprávněně zlobil. „Nezačali jsme zápas dobře, ale Přepeře byly kvalitnější mančaft než minule Kolín. Ze začátku nás hosté moc nepouštěli, probrali jsme se a trošku začali hrát až po dvaceti minutách hry. Na můj vkus máme poměrně dost přihrávek dozadu. Stále se bavíme o tom, že každý hráč ve vápně musí být obsazen na těsno a musí tam být důraz a my dostaneme dva góly ze dvou rohů! Navíc o Jardovi Nesvadbovi víme, že si tam umí naběhnout a stejně ho neobsadíme,“ kroutil hlavou kouč Jablonce.

Na začátku druhé půle přežil Jablonec i díky výborným zákrokům brankáře Surovčíka další šance. Na opačné straně se zastřeloval Nykrín. Snížení se domácí dočkali až osm minut před koncem. Po Divišově centru se na zadní tyči hlavou prosadil střídající Breda na 1:2! „V druhé půli jsme to zjednodušili, posunuli jsme to ještě víc dopředu a vyústilo to v gól 1:2. V útoku nám ale stále schází více důrazu. Někdy přidržujeme balon až moc dlouho, místo abychom to zkusili dát za obranu a byli tam v náběhu,“ hodnotil Bekakis. Jeho tým si ještě v samém závěru vytvořil dvě dobré příležitosti na srovnání, ale v té největší ze standardní situace trefil z dvaceti metrů břevno kapitán Rozkovec. „Zkoušeli jsme s tím ještě něco dělat, měnili jsme různě rozestavení. Povedlo se nám už nastřelit jen břevno. Co je škoda. Chceme už začít vyhrávat, ale furt se nám to nedaří. Nejsme schopní udělat zápas za tři body. V záloze potřebujeme zrychlit a v útoku víc důrazu,“ má jasno trenér Jablonce.

O první tříbodový zisk se tak jeho mladý tým pokusí v příštím zápase v Hradci Králové.

FK Jablonec B – FK Přepeře 1:2 (0:2)

Branky: 82. Breda - 38. Zárybnický (vl.), 41. Nesvadba

Sestava FK Jablonec B: Surovčík – Munzar, Vošahlík, Zárybnický (77. Chládek), Malý (77. Werani) – Diviš, Rozkovec, Štěpánek, Stibor (62. Breda) – Podzimek (73. Linhart), Nykrín (73. Plechatý)


Author Jan Bendl
Sdílet článek