Article image

Dorost U19 vyhrál v Mladé Boleslavi 3:0!

Jablonecký starší dorost zaslouženě zvítězil ve středu v utkání vloženého 18. kola České ligy na hřišti FK Mladá Boleslav B 3:0 (1:0). První dva góly padly po standardních situacích a až ten třetí ze hry. Domácí měli jen jednu gólovou situaci, ale to až v samém závěru zápasu.

Už ve čtvrté minutě zahodil Hanzlíček gólovku, když z malého vápna po přihrávce Gašiho zprava branku přestřelil. V 8. minutě Voldán po rohovém kopu Nykrína z levé strany rovněž z malého vápna pálil nad. V 10. minutě už byl Voldán úspěšný, a to hlavou, když zužitkoval další rohový kop Nykrína tentokrát z pravé strany. Ve 33. minutě pronikl Bím zprava do vápna, kde se snažil najít volného Kubáta, před kterým ještě zasáhl gólman Valín. Za deset minut nato opět Bím pronikl zprava do vápna, kde už našel na přední tyči Hanzlíčka, jenž však poslal míč mimo. Domácí během první půle branku hostí prakticky nedokázali vážně ohrozit.

Po obrátce Jablonec zvýšil ve 48. minutě náskok gólem z hlavy Hanzlíčka po rohu z pravé strany. V 56. resp. v 78. minutě zahrávali jablonečtí dva nadějné trestné kopy, ale ani Karban a ani Kubík míč do domácí sítě nenasměrovali. V 84. minutě přišla největší šance domácích. Na vyražený míč Vorlem si naběhl Pavel Soukup a sám zblízka poslal míč vedle pravé tyče mimo. Hned po rozehrávce a rychlé akci Jablonce přihrál zleva Kubín do vápna, kde Hanzlíček nasměroval míč po zemi potřetí do domácí sítě. Před koncem zápasu mohl skóre navýšit ještě Phan, ale jeho prudkou střelu brankář Valín dokázal vyrazit.

FK Mladá Boleslav B – FA Jablonec 0:3 (0:1)

Branky: 48. a 85. Hanzlíček, 10. Voldán

FA Jablonec: Vorel – Bím, Voldán, Karban, Kubík – Gaši (69.Phan), Kubín, Nykrín (90.Nguyen), Werani – Hanzlíček, Kubát (87.Fidra)

Mladá Boleslav B: Valín – Tvrdý (58.Lenikus), Soukup P., Soukup V. (74.Oláh), Sofin – Pastyřík, Výda, Nado, Gnip (58.Trajkovski) – Makovec (58.Havlas), Kolář


Author Redakce
Sdílet článek