Article image

U19 se vrací z Kladna bez bodů

Nešťastný zápas 9. kola České ligy sehrál v neděli starší dorost FA Jablonec na hřišti SK Kladno. Neuznaný gól, fatální chyba gólmana, červená karta a nepoměněná penalta se na výsledku 1:3 (0:1) zásadně podepsaly. Korunu tomu všemu nasadila během utkání vykradená jablonecká kabina.

První vážnou možnost ke skórování měli domácí v 11. minutě, kdy Fajka po rohovém kopu z malého vápna poslal míč mimo branku. V 16. minutě Vorel zneškodnil ránu Kaliny z dálky. V 26. minutě pronikl Werani zleva až ke gólmanovi a v posledním okamžiku mu soupeř míč odrazil na roh. Z dalšího rohu z pravé strany jablonečtí dosáhli branky, která ale pro údajný ofsajd nebyla uznána. Hosté byli herně lepší, ale k úspěchu jim chybělo úspěšné zakončení. Ve 42. minutě Vorel rozehrál na těžkém terénu míč po zemi přímo na kopačky Veselého, pro něhož nebyl problém poslat lehce získaný míč poprvé do jablonecké branky.

Po obrátce ve 49. minutě Veselý přidal druhou branku střelou po zemi k tyči. Jablonec se snažil o kontaktní gól a domácí se zase snažili tomu zabránit. V 57. minutě unikajícího soupeře fauloval Voldán, dostal druhou žlutou kartu a tím i červenou a šel do kabin. Hatrik završil Veselý v 75. minutě, když dostal míč za obranu a sám proti Vorlovi zavěsil. Hosté dostali šanci snížit náskok domácích v 78. minutě z pokutového kopu po faulu na Karbana. Bím však penaltu neproměnil, gólman mu směr střely vystihl a míč vyrazil. Alespoň čestný úspěch jabloneckých zařídil v 90. minutě Karban, který hlavou využil centr z rohového kopu z levé strany.

SK Kladno – FA Jablonec U19 3:1 (1:0)

Branky FA Jablonec: 90.Karban

Branky SK Kladno: 42., 49. a 75.Veselý

Sestava FA Jablonec: Vorel – Bím, Voldán, Karban, Kubík – Kubín, Phan (78.Palán) – Gaši, Kubát, Werani (78.Melka) – Fidra

Sestava SK Kladno: Vajshajtl – Justra, Kácl, Chochola, Novák – Truhlář (90.Došek), Fajka, Kraček (88.Hoffmann), Kalina – Veselý (84.Eška), Duda


Author Redakce
Sdílet článek