Article image

Chramosta cítil po Pardubicích frustraci

Team logo Team logo
FK Pardubice FK Jablonec
1:0
FORTUNA:LIGA, 11. kolo so 8. 10. 2022, 16:00
Reportáž

Jablonec vyšel poprvé venku gólově naprázdno. Frustrace z porážky s posledními Pardubicemi byla znát z pozápasového rozhovoru s naším útočníkem Janem Chramostou.

Honzo, proč jsme nezvládli důležitý zápas na půdě posledního celku tabulky?

Dneska bylo asi naší největší chybou, že jsme ty naše situace nedokázali zdárně vyřešit. Myslím si, že jsme tam toho měli docela dost i hodně přečíslení. Gól jsme prostě nedali a z ojedinělé šance domácích jeden dostali.

Sám si tam měl několik příležitostí, ale nedopadlo nic.

Byl to hlavně zápas, který jsme měli zvládnout. Víme, jak na tom Pardubice byly, že hrály o život. Jsem ohromně zklamaný z toho, že jsme to nezvládli.

Po naší velké šanci Coolsem však vzápětí přišel rozhodující gól soupeře. Kde se tam stala chyba?

Přišla tam zbytečně těžká přihrávka z jednoho stopera na druhého, Pardubice to dobře dostoupily a vyjely nám, Hlavatý to pak hezky trefil. Snažili jsme se na to zareagovat a trochu přidali pod kotel, jak se říká. Dobře jim ale zachytal i gólman. Teď cítím frustraci.

Nešlo udělat něco lépe?

Pardubice se spíš bránily. My jsme asi rychleji měli otáčet hru a využívat víc prostoru, hlavně na pravé straně, kde bylo dost volna. To jsme si i řekli, že zkusíme do druhé půle zlepšit a myslím si, že se nám to i dařilo. Balóny tam lítaly, ale bohužel jsme tam nic nedotlačili.

Proč se hra až tak nedařila? Bylo třeba málo balonů od záložníků?

Hlavně jsme si říkali, že tenhle zápas musíme zvládnout z pevné defenzívy a vyrážet do protiútoků. Myslím si, že to bylo i od začátku na naší hře vidět. Prostory tam na to byly, ale museli bychom to vyřešit lépe. Kdybychom dali gól, asi by to s nimi zamávalo, jenže my jsme se furt nechávali žít a nakonec jsme za to byli i potrestaní.


Author Jan Bendl
Sdílet článek