Article image

Průšvih a zklamání, hodnotil vyřazení asistent Kohout

Team logo Team logo
FK Jablonec MFK Vyškov
0:1
MOL Cup, 3. kolo út 11. 10. 2022, 17:00
Reportáž

Klidným a zklamaným hlasem se snažil pojmenovat příčiny nečekaného vyřazení z pohárové soutěže s Vyškovem jablonecký asistent Jiří Kohout.

Hostující trenér Jan Trousil si po zápase užíval nečekaného postupu nad ligistou. „Byl jsem se tu podívat na zápas se Zbrojovkou, viděl jsem i utkání Jablonce s Pardubicemi. Čekali jsme, že domácí ten zápasu budou chtít teď zvládnout, aby neprohráli dvakrát za sebou. Řešili jsme jakým způsobem udělat sestavu na ten zápas. Měli jsme totiž nějaké pokopané hráče, které jsme nechali doma. Šanci jsme dali třeba Sampsonovi a příležitost dostali i další hráči. Všichni se s tím popasovali dobře. Jablonec měl samozřejmě více ze hry, ale první poločas byl docela vyrovnaný. Domácí jsme do šancí moc nepouštěli. Druhý poločas už některým hráčům docházely síly. Jsem rád, že jsme Jablonec donutili nasadit pak sílu v podobě Chramosty a Jovoviće, s tím možná ani nepočítali, že to budou muset udělat. Podařil se nám pak jeden brejk, byla z toho penalta a kluci byli za poctivý výkon i odměněni postupem do dalšího kola. Toho si samozřejmě moc ceníme. Je to pro nás obrovské vyznamenání. Těšíme se už teď na další los a byl bych moc rád, kdybychom už hráli doma. Pro náš region by bylo nejlepší, kdyby přijelo Slovácko nebo Brno,“ užíval si euforii po postupu kouč MFK Vyškov.

Vyřazení z pohárové soutěže hodnotil bezprostředně po zápase asistent jabloneckého kouře Jiří Kohout. „Je to průšvih. V poháru jsme chtěli jít dál. Po celou dobu jsme měli jakousi platonickou převahu, spoustu držení míče a přihrávek kolem vápna. Velké situace ve vápně jsme měli tři nebo čtyři, bohužel jsme je nevyužili. Jak už to tak bývá, soupeř hrál s chutí, měl odhodlání a padal do střel. Protivník tyto zápasy hraje jakoby v euforii a nemá co ztratit. Soupeř postupem času jak žil, tak se ta naše nervozita zvyšovala. Měli tam rychlé hráče, kteří nás v brejkových situacích zlobili. Měli jsme víc doplňovat vápno, zkusit někdy více jeden na jednoho, aby se to více otevřelo. Střel ze střední vzdálenosti taky nebylo moc. Bohužel, pak nám jednou utekli a byla z toho penalta. Zápas jsme nezvládli a to je velká chyba. Přitom situací jsme měli řadu, byla tam řada centrů ze stran, ale hráči ve vápně nám tam chyběli. Někdy se to špatně odrazilo, někdy chybělo půl kroku. Dneska nám to nelepilo. Gól v síti soupeře by ráz utkání změnil, ale bohužel nám to tam nespadlo. Na to se ale nemůžeme vymlouvat, my jsme ten zápas měli jednoznačně zvládnout. Celkově to je zklamání. Podobné utkání jsme odehráli i s Pardubicemi. Najednou máme dvě utkání bez vstřelených branek, se soupeři, kde každý spíš čekal, že ty góly dávat budeme,“ dumal asistent hlavního kouče.


Author Jan Bendl
Sdílet článek