Article image

Mistr z Plzně si na Střelnici připsal tříbrankovou výhru

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Viktoria Plzeň
0:3
FORTUNA:LIGA, 12. kolo ne 16. 10. 2022, 16:00
Reportáž

Úřadující mistr z Plzně dál pokračuje soutěží bez porážky. Z jablonecké Střelnice si vedoucí celek FORTUNA:LIGY odváží tři body po výhře 3:0, dva góly vítězů zaznamenal útočník Chorý, jednu branku přidal Ndiaye.

Viktoria se po zápase Ligy mistrů s hvězdným Bayernem Mnichov představila v rámci 12. kola FORTUNA:LIGY na jablonecké Střelnici. Trenér Bílek postavil sestavu s trojicí obránců v útoku s dvojicí Kliment - Chorý. Náš kouč Horejš udělal oproti zápasu s Pardubicemi jedinou změnu, místo Považance zařadil do základní sestavy Součka.

Jako první zahrozili hosté po hlavičce Chorého, stejný hráč to jen o chvíli později zkoušel technickým obstřelem, ale jabloneckou šibenici o metr minul. Po deseti minutách hry se začali osmělovat i domácí. Brankář Staněk zaváhal při rozehrávce, dobře ho napadal Polidar, ale míč se k hostujícímu brankáři po odrazu bohužel šťastně vrátil. Plzeňskému brankáři poté vypadl i centrovaný míč z kopačky Kroba, ale Cools nestačil pohotově zakončit. Po standardní situaci hlavou protáhl na zadní tyči Staňka i stoper Heidenreich. Jenže v 10. minutě udeřili hosté po rohovém kopu, odražený míč nacentroval zpět do kapsy Kliment, stoper Pernica přetažený míč vrátil hlavou na malé vápno, odkud nekrytý útočník Chorý otevřel brankový účet zápasu – 0:1!

Cools poté vymyslel dobrou průnikovou přihrávku na Jovoviće, jenže ten jeho záměr nečekal a z kloudné pozice nakonec nebylo nic. Po půlhodině hry Jovović připravil palebnou pozici pro Chramostu, ten prudkou střelou metr nad břevno přestřelil. Ve 36. minutě roztleskal Střelnici pohotovou ranou před vápnem Jovović, ale Staněk předvedl proti jeho tvrdému zakončení dobrý reflex! Jablonec rozhodně nebyl horším celkem a dál se pokoušel ohrožovat hostující branku, další střelecký pokus obstaral Houska, ale scházela přesnost. Tečku za prvním poločasem udělal Chorý střelou z otočky, ale Hanuš byl připravený.

V druhém dějství se dlouho nic zajímavého nedělo. Trenér Horejš se snažil posílit ofenzívu nasazením dalšího útočníka Sejka. Jovović se sice prodral do vápna soupeře, jenže tam opět nezanechal chladnou hlavu a zbrkle přestřelil. Odražený míč se ve vápně Viktorie snesl k nohám Chramosty, jenže z první sestřelil jen Jemelku. Pak Kratochvíl našel ve vápně Jovoviće, ale ten byl znovu zbrklý. Z protiútoku tak znovu trestali hosté, v 63. minutě se podařilo na naší levé straně odcentrovat Mosquerovi přes Coolse a útočník Chorý precizní hlavičkou k tyči nedal Hanušovi šanci – 0:2!

Jablonec odpověděl dobrým centrem Kroba a nebezpečnou hlavičkou střídajícího Sejka, brankář Staněk ale parádním skokem k tyči opět držel čisté konto! Horejšovým svěřencům nešla upřít snaha, jenže při skrumáži před hostující svatyní nebylo přáno Houskovi ani Coolsovi. Čtvrt hodiny před koncem Cools na malém vápně hledal Sejka, ale skvělý obranný zákrok předvedl Pernica.

S vypršením řádné hrací doby se Plzni podařilo skórovat ještě jednou. Po rohovém kopu se dostal odražený míč v šestnáctce k Ndiayemu a ten střelou k tyči stanovil konečného skore na 0:3.


Author Jan Bendl
Sdílet článek