Article image

Stoper Heidenreich: Plzeň nám ukázala lekci z produktivity

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Viktoria Plzeň
0:3
FORTUNA:LIGA, 12. kolo ne 16. 10. 2022, 16:00
Reportáž

Stoper David Heidenreich měl po zápase s Plzní smíšené pocity. Jednak byl u druhého inkasovaného gólu, ale zároveň žehral i na střeleckou nemohoucnost týmu z posledního týdne.

Není podle tebe konečný výsledek až příliš krutý, podle toho, co se dělo na hřišti?

Když se na to asi zítra v klidu podíváme, doma s Plzní a 0:3, tak si asi řekneme, že jo. Asi nás fakt vyškolili v produktivitě. Ta nás teď trápí už v třetím zápase po sobě. Připravujeme se na různé věci, třeba na centry ze strany a stejně se nám to nepovede pohlídat. Víme, že zrovna v tom je Plzeň hrozně silná, ale my jsme si s tím měli rozhodně lépe poradit.

Poslední týden jsme hrubě nezvládli, po porážce s Pardubicemi přišlo vyřazení v poháru a dnes další porážka.

Celkově vstup do sezony byl takovej kolísavej. Pak se nám povedlo nějaké výsledky uhrát. Poté přišla prohra v Pardubicích. Tam jsme měli být více agresivní v zakončení a více chtít. Předvedenou hrou asi jako dobrý, ale když chcete vyhrát, musíte dávat góly a co nejméně jich dostat.

Doma už jsme na podzim hostili všechny aspiranty na titul, kdo z nich na tebe udělal největší dojem?

Slavia tu byla na samém začátku sezony, kdy to měla v srpnu ještě hektické, tam jsme taky mohli udělat lepší výsledek (2:3). Se Spartou to byl hodně vyhecovaný zápas (1:1). A dnes nám Plzeň ukázala lekci z produktivity. Plzeň je asi zaslouženě první, protože je produktivní. Skvěle je drží i gólman.

Jak je těžké hrát na vytáhlého útočníka Chorého, který řídil výhru Plzně a vstřelil nám hned dvě branky?

Připravovali jsme se na celou Plzeň. Chtěli jsme hrát fotbal a myslím si, že to bylo i vidět. Chvílemi jsme je i přehrávali. Soustředili jsme se na standardní situace, jenže nám z toho přišel dlouhej vrácenej balon a Chorý nám hlavičkuje sám metr před lajnou do prázdné branky. Při druhém gólu nechceme, aby nám odcentrovali do vápna, nezavřeme to a Chorý je v tomhle hrozně silný. Jak ho nedostoupíte, tak si to prostě umí najít. Ve vápně je to super hráč. Určitě jsme si s tím ale měli poradit. Já jsem byl u toho druhého gólu, musím se na to ještě podívat a zhodnotit si, kde jsem mohl stát lépe nebo to lépe zavřít.


Author Jan Bendl
Sdílet článek