Article image

Krob: Asi na nás leží střelecká deka

Team logo Team logo
FC Slovan Liberec FK Jablonec
2:0
FORTUNA:LIGA, 13. kolo so 22. 10. 2022, 16:00
Reportáž

Do 59. derby severu vedl náš tým s kapitánskou páskou obránce Jan Krob. Jak viděl porážku, zahozené šance a odvolanou penaltu v zápase U Nisy?

Jaká je situace po další porážce, navíc v derby?

Je to teď špatné. Máme čtyři zápasy, v kterých jsme nedali gól. Je to pro nás strašně těžké, protože kdybychom hráli čtyřikrát špatně, tak bude někde chyba. Jenže dá se říct, že v těch čtyřech zápasech jsme byli herně lepší. Dneškem to asi všechno vyústilo. Takový zápas jsme v Liberci dlouho nezahráli. Jen první poločas jsme si tu vytvořili tři čtyři stoprocentní šance. Hrajeme, ale gól nedáme. Leží na nás nějaká střelecká deka. Bohužel se nám nedaří dělat body. Čtyři zápasy prohrát, to se nemůže stát takovému mančaftu jako je Jablonec. Jsme za to zodpovědní my starší hráči v kabině. Děláme pro to maximum, ale zatím to nepřináší ten úspěch.

Jak to bereš osobně, babráš se v tom, nebo se to spíš snažíš hodit za hlavu?

To by jste se spíš měli zeptat doma manželky. Víte, že to není jednoduché a spíš to odnáší rodina. Ale víte jak to je v práci, když se nedaří, tak nejdete s dobrou náladou ani domů. Je to strašně těžké a psychicky na hlavu. Zas na druhou stranu, když mi bylo 22, tak jsem to zas tak nebral. Teď už jsem jeden z nejstarších v kabině a tu zodpovědnost beru už na sebe.

Nepomohlo by třeba nějaké společné sezení?

Opít se rozhodně nechodíme, ale společnou akci jsme měli a tu děláme pravidelně. V kabině ani na hřišti ale žádnej problém není. Prostě máme problém ve vápnech soupeře, kde to nedokážeme zúročit. Navíc pak dostaneme takhle zbytečné góly.

Měli jsme zahrávat pokutový kop, který poté byl odvolán. Jak si tuto situaci vnímal?

Čekáte, že to tam Chram (Chramosta) uklidí na 1:1 a že to ještě zkusíme i otočit. A rozhodčí po třech minutách najednou zvednu ruku, že byl ofsajd. Na naše sebevědomí to nebylo určitě jednoduché. Asi to zlomilo ten druhý poločas. Už jsem tu situaci viděl znovu a bylo to sporné. Rozhodčí to mohl udělat tak i tak. Mohl to nechat, protože Polidar se do souboje nezapojil, i když to na něj letělo. Bylo strašně těžké to posoudit i pro rozhodčího. Hráči Liberce si ani nestěžovali, byli s tím smíření, protože to byla jednoznačná ruka. A najednou vám za tři minuty mávne ofsajd a jdete zpátky.

Jak protrhnout už střeleckou smůlu?

My bychom dneska potřebovali na hrotu asi nějakého Lewandowského, který by to tam uklidil. Ale tím to nechci samozřejmě házet na útočníky. My dostáváme góly vzadu a oni mají dávat braky vepředu. Jsme jeden mančaft, my jsme tam ty góly nedotlačili a společně jsme góly dostali. Musíme si s tím poradit a v příštím zápase to zlepšit.


Author Jan Bendl
Sdílet článek