Article image

Starší dorost vyhrál v Pardubicích!

Jablonecký starší dorost si převezl tři body z Pardubic za výhru 3:0 (0:0) v utkání 12. kola České ligy, když porazil B tým místního FK. Po nevýrazném prvním poločase jablonečtí borci zlepšili hru, z které přišly i góly a za výkon ve druhé půli i zasloužené vítězství.

První poločas nepřinesl z obou stran prakticky nic výraznějšího. Ze strany hostů stojí za zmínku jen akce z 15. minuty, kdy Gaši zatáhl míč pravou stranou a jeho centr před dobíhajícím Sirůčkem soupeř odrazil na roh. Domácí se poprvé nebezpečně ukázali až ve 45. minutě střelou Míška, která těsně minula pravou tyč Burešovy branky.

Z rozehrávky druhého poločasu pronikl domácí Borůvka s míčem až do vápna a jeho střelu po zemi Bureš jen vytěsnil na roh. Po této „události“ začali jablonečtí o poznání lépe hrát a kombinovat a výsledkem byl v 64. minutě vedoucí gól. Ten pohotově z malého vápna vstřelil Kubát, když předtím Kubín zatáhl míč pravou stranou a poslal míč přesně na kopačky Kubáta, pro něhož nebyl problém umístit míč do sítě. V 78. minutě se prosadil po rohovém kopu Gašiho z levé strany Marek Svatý, který na přední tyči usměrnil podruhé do domácí branky. Domácí se pokusili zahrozit v 80. minutě z trestného kopu Brože, ale ten mu soupeři dokázali odrazit. V nastaveném čase opět po rohovém kopu, tentokrát Palána, se prosadil na přední tyči Karban, který přes gólmana Šimona protlačil míč potřetí so sítě.

FK Pardubice – FA Jablonec 0:3 (0:0)

Branky FA Jablonec: 64.Kubát, 78.Svatý M., 90+3.Karban

Sestava FA Jablonec: Bureš – Melka, Svatý M., Karban, Kubík – Bím, Kubín – Gaši (90+1.Novotný), Kubát (87.Hanzlíček), Phan (60.Palán) – Sirůček (60.Fidra)

Sestava FK Pardubice B: Šimon – Procházka, Kameník, Divíšek (83.Šebek), Kuja – Míšek (56.Záruba), Jeník (83.Macák), Nerad (56.Šmahel), Halda – Borůvka, Brož


Author Redakce
Sdílet článek