Article image

Konečně jsme byli produktivní, těšilo trenéra Horejše

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Dynamo Č. Budějovice
3:0
FORTUNA:LIGA, 14. kolo so 29. 10. 2022, 15:00
Reportáž

Trenér Horejš šel proti svým a konečný výsledek ho těšil náramně. Jeho svěřenci totiž konečně z šancí vytěžili i góly.

Budějovičtí fotbalisté poprvé v sezoně neskorovali na hřišti soupeře a jejich trenér Jozef Weber nesl konečnou třígólovou porážku na Střelnici těžko. „Nezbývá nám než konstatovat, že domácí vyhráli zaslouženě. My jsme hráli jen platonický fotbal. Od začátku druhé půle začínali být domácí nervózní, jenže pak přišla penalta a bylo vlastně rozhodnuto. Přitom jsme od začátku druhého poločasu měli navrch, jenže jsme se sesypali a inkasovali potom ještě i třetí gól. Ve vápně jsme málo bojovali. Moc jsme si toho na Střelnici nevypracovali. A to, co jsme si vypracovali, to bylo málo na obrat. V poli to vypadalo vyrovnaně, ale domácí byli dravější jeden na jednoho i ve vápnech. My jsme hráli se strachem,“ hodnotil porážku kouč Budějovic.

Naopak jablonecký kouč David Horejš si výhry nad svým někdejším klubem užíval. „Přiznávám, že to pro mě byl speciální zápas. Prožil jsem tam 24 let, k tomu klubu mám a vždy budu mít velký vztah. Ale tohle byl zápas o nás. Dneska jsme prolomili to, co nás stálo ztracené body v minulých zápasech, proměnili jsme totiž své šance. Nutně už jsme potřebovali vyhrát. Měli jsme i problémy, nemohl nastoupit Krob, zastoupil ho Šulc a nakonec to byl jeden z klíčových mužů toho zápasu,“ těšilo Horejše.

„Dobře jsme do toho dnes vstoupili, něco jsme neproměnili ze začátku zápasu a tam mi trochu zatrnulo. Gól Pavla Šulce tomu hodně pomohl. Budějovice přijely bránit, hrály zezadu a spoléhaly na protiútoky. My jsme chtěli být trpěliví. Do něčeho jsme je moc nepustili. Vyhráli jsme zaslouženě. Dneska jsme konečně byli produktivní. To dělá ty zápasy. V Liberci jsme třeba podali herně lepší výkon, ale dnes jsme si počínali lépe ve vápně soupeře, a proto jsme vyhráli,“ zhodnotil sobotní duel trenér Horejš.


Author Jan Bendl
Sdílet článek