Article image

Věřili jsme, že to už zvládneme, řekl po výhře Šulc

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Dynamo Č. Budějovice
3:0
FORTUNA:LIGA, 14. kolo so 29. 10. 2022, 15:00
Reportáž

Téměř po roce zažil znovu slastný pocit, jak chutná gólová radost. Záložník Pavel Šulc nasměroval Jablonec svou trefou za důležitými třemi body v zápase proti Českým Budějovicím.

Jaké bylo napětí před zápasem s Budějovicemi?

Šli jsme do toho s tím, že jsme předtím čtyři zápasy v řadě prohráli. Byl tam nějaký tlak, ale my jsme si řekli, že už to prostě musíme zvládnout. Předtím ty zápasy jsme neměli nějak špatnou hru, ale nedali jsme žádné góly. Dneska to bylo v pohodě. Sice bych řekl, že to nebylo tak dobré jak předešlé zápasy, ale konečně jsme dali tři góly a jsme za ně moc rádi.

Šancí jsme měli od začátku dost a dost.

Já sám jsem měl tu při té první šanci, když mi to tam Sejky (Sejk) přistrčil, měl jsem nahrát spíš ještě Chramovi (Chramostovi) a nebo možná přehodit gólmana. Dál jsme ale měli náznaky, jenže jsme moc na bránu nevystřelili. Ale celkově nás to nějak nastartovalo a věděli jsme, že to zvládneme.

Jenže další šance jsme zahazovali. Nebáli jste se ani v začátku druhé půle, kdy si hostující fotbalisté vytvořili tlak, že může přijít trest?

Budějovice prostřídaly a zvedly se. My jsme hrozili spíše z brejků. Ale myslím si, že jsme stále byli dobře koncentrovaní a věděli jsme, že to dobře ubráníme.

Budějovice poprvé v sezoně venku neskorovaly a na Střelnici si vytvořily jen jedno střelecké zakončení.

Zaměřovali jsme se na to. Věděli jsme, že kvalitní obrana je nám schopná vyhrát zápas. A nakonec se to jen potvrdilo, protože Dynamo nic nemělo.

Jaký byl týden po nevydařeném derby. Babrali jste se v té sérii bez výhry?

Ani bych neřekl. Věděli jsme, že ty předchozí zápasy jsme hráli dobře. Šli jsme i do dnešního zápasu s tím, že hru nebudeme měnit a dneska to konečně přineslo ovoce. Určitě to nebylo tak, že by nám někdo něčím hrozil. Čtyři zápasy jsme nedali gól a už to bylo opravdu moc. Mezi hráči bylo cítit, že už to prostě musíme zvládnout.

Těsně před tvým gólem, si tě zavolal trenér k lavičkám a něco ti šeptal. Prozradíš, o co šlo? Protože jen o pár desítek vteřin později si vstřelil úvodní branku zápasu.

Říkal mi, že měníme rozestavení. Začínali jsme na pětce a měli jsme jít do čtyřky vzadu a že já půjdu na křídlo. To je jediné, co mi řekl.

Za Jablonec si zaznamenal první trefu, pro tebe osobně přišla skoro po roce. Věříš, že už si vybral tu střeleckou smůlu?

Snažím se na tom zakončení makat a pracovat. Nechci říct, že se to tímto momentem protrhlo. Protože, když jsem loni gól dal, tak se taky říkalo, že jsem to protrhl a stejně tomu tak nebylo. Musím dál pokračovat v tvrdé práci.

Ty i trenér Horejš jste nedávno v Budějovicích působili. Bylo to před dnešním zápasem znát?

Trenér před zápasem nic nevypisoval, ale to napětí z něj bylo cítit. Chtěl to zvládnout. I pro mě to bylo specifické utkání. Většinu kluků znám a jiné to pro mě určitě bylo.

Dnes si nastoupil na pravé straně zálohy. Je to post, který ti vyhovuje?

Vždycky jsem byl spíš jako podhroťák. Trenér mi teď říkal, že je ze mě vlastně už halvbek (smích). Ale baví mě to. Vyhovuje mi, když se běháním můžu dostat do hry a jít jeden na jednoho, kdy můžu jít proti tomu hráči a zkusit mu udělat kliku.


Author Jan Bendl
Sdílet článek