Article image

Z Olomouce si vezeme porážku 0:3

Team logo Team logo
SK Sigma Olomouc FK Jablonec
3:0
FORTUNA:LIGA, 15. kolo so 5. 11. 2022, 15:00
Reportáž

Do utkání proti Sigmě Olomouc nasadil trenér David Horejš totožnou sestavu jako minulý týden proti Českým Budějovicím, kdy se podařilo ukončit nepříznivou sérii zápasů bez vstřelené branky a bez bodového zisku. Nicméně po výhře s Budějovicemi přišla porážka se Sigmou 0:3.

V úvodu zápasu měla Sigma standardní situaci z nebezpečné pozice, ale k přímému ohrožení branky nedošlo. Nepříjemnou zprávu musel řešit trenér Horejš po pěti minutách hry, kdy si poranil rameno Polidar a musel nuceně střídat.

V 10. minutě byla Sigma blízko vedoucímu gólu. Po akci po pravé straně se míč zastavil na tyčce Hanušovy branky. Sigma byla v úvodní pasáži zápasu aktivnější a snažila se hrát více po stranách a centry vybízet útočící hráče do zakončení. V 17. minutě takovou možnost měl na hlavě Chytil, ale minul naší branku. Ve 21. minutě si dobře našel Jovovićův roh Kratochvíl, ale v tísni se k přesné hlavičce nedostal.

Sigma zahrozila o dvě minuty později, kdy Chvtál natáhl z dvaceti metrů a jeho střela na přední tyč minula zařízení. Michal Surzyn se dostal ve 29. minutě do dobrého úniku, kdy postupoval z pravé strany na branku Sigmy, ale jeho střela na zadní tyč neměla gólové parametry. Ve 32. minutě se dostal k hlavičce Spáčil, ale mířil doprostřed branky. Ve 32. se již Sigma dočkala. Rychlou akci domácích zakončil přesně Zifčák a Sigma vedla 1:0. Ve 40. minutě přišla další komplikace pro Jablonec. Sejk si špatně zpracoval míč a do souboje s Růskem šel neopatrně a byť soupeře přímo netrefil, uviděl za svůj skluz červenou kartu.

Do druhého poločasu nastoupil Jablonec bez změny v sestavě a hned od začátku musel čelit aktivní hře domácích, kteří se snažili brzy využít početní výhodu. Úvodní pětiminutovka však větší šanci nenabídla a na druhé straně operoval ve vápně Jovović, hledal ze druhé vlny nabíhající spoluhráče, ale Kratochvíl na míč v dobré pozici těsně nedosáhl. V 54. minutě jsme měli míč v držení na polovině hřiště, ale přihrávka Heidenreicha mířila pouze na hráče Sigmy a rychlý brejk zakončil Spáčil gólem na 2:0. V 59. minutě jsme byli blízko snížení. Rychlá útočná akce se přesunula na levou stranu, odkud míč mířil na Coolse, ale domácí gólman včas zasáhl a na odražený míč se pak těsně nedostal Šulc.

V 62. minutě připravil trenér David Horejš hned trojité střídání Jovoviće, Heidenreicha a Housku nahradili Považanec, Malínský a při svém premiérovém startu za Jablonec Ishaku Konda. V 65. minutě se k míči ve vápně Sigmy dostal osamocený Šulc, centroval na zadní tyč, kde si dobře nabíhal Cools, ale jeho volej mířil nad branku. V 71. minutě se Beneš poroučel k zemi ve vápně a sudí odpískal penaltu. Tu proměnil Chytil a Sigma se dostala do vedení 3:0.

V závěrečných minutách zápasu jsme se snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale naše kombinace většinou končily na obraně Sigmy nebo pozorném brankáři. Sigma se nakonec raduje z výhry 3:0.


Author Redakce
Sdílet článek