Article image

Starší dorost odjel z Táborska s remízou

V předposledním zápase podzimní části České ligy remizoval jablonecký starší dorost na jihu Čech s FC Táborsko 2:2 (1:2). Byl to zápas dvou rozdílných poločasů, první patřil jabloneckým a ten druhý z valné části domácím.

Jablonec měl v první půli více možností skórovat, ale uspěl jen dvakrát. Už v první minutě z nadějného trestného kopu Gaši domácí branku přestřelil. V 5. minutě už jablonečtí vedli zásluhou Bíma, který po přihrávce Phana zleva trefil z předvápna síť domácí branky prudkou ranou po zemi. Následně na druhé straně domácí Šplíchal vypálil nad branku odražený míč z trestného kopu. Ve 12. minutě bylo srovnáno gólem Svateka, který přešel přes zadáky hostů a prostřelil brankáře Bureše. V 19. minutě vyrazil Karban s míčem dopředu a před vybíhajícím gólmanem namířil míč podruhé do domácí sítě. Znovu srovnat ve 24. minutě mohli táborští, ale Bureš ránu Šplíchala zprava odrazil na roh. V 27. minutě centr Gašiho z trestného kopu Karban hlavou poslal nad branku. Nad branku letěly další střely jabloneckých, konkrétně Marka Svatého a z malého vápna Adama Kubáta. V 37. minutě Marek Svatý namířil střelu zprava k zadní tyči a domácí gólman míč jen vytěsnil na roh. V závěru prvního poločasu se podařilo uniknout agilnímu Šplíchalovi, ale ten nemířil přesně.

Po rozehrání druhé části zápasu se domácím brzy podařilo vyrovnat. V 51. minutě po rohovém kopu z levé strany se ve skrumáži nejlépe zorientoval Svatek a poslal míč do sítě hostů podruhé. Za dvě minuty Svatek mohl opět skórovat, ale jeho ránu zastavilo břevno jablonecké branky. Poté už k dalším vyloženým šancím nedocházelo, oba týmy se snažili otočit skóre na svou stranu. Jablonec mohl se skóre něco udělat v 63. minutě, ale Bím po centru Gašiho z rohového kopu zprava pálil u zadní tyče jen do gólmana. V poslední minutě neuspěl ani domácí Kodad, který z výhodné pozice na hranici vápna jabloneckou braku přestřelil.

FC Táborsko – FA Jablonec 2:2 (1:2)

Branky FA Jablonec: 5.Bím, 19.Karba

Branky FC Táborsko: 12. a 51.Svatek

Sestava FA Jablonec: Bureš – Melka, Voldán, Karban, Svatý M. – Bím, Kubín – Gaši, Kubát, Phan – Hanzliček (76.Sirůček)

Sestava FC Táborsko: Mrzena – Kodad, Kotrč, Hornát, Soukup – Strašík, Mara, Koutek (72.Mareš), Fulei – Šplíchal, Svatek


Author Redakce
Sdílet článek