Article image

Hodnocení podzimní části

Přinášíme Vám hodnocení podzimní části naší U16 pohledem jejího trenéra Josefa Mičky.

Nově se tvořící tým U16 jsme společně s Josefem Justem převzali v polovině července a začátkem srpna jsme absolvovali soustředění ve Spořících u Chomutova. V krásném areálu jsme poměrně tvrdě trénovali a zároveň využívali regeneraci a koupaliště. Kluci si rychle zvykli na celkem přísný, ale korektní režim. Ze soustředění jsme odjížděli s nastavenými pravidly a pocitem, že každý zná svoji roli v týmu.

První rozčarování přišlo, když začaly chodit omluvenky od přibližně jedné třetiny hráčů, že odjíždí s rodiči na dovolenou, někteří opakovaní. Tím se začal tréninkový proces výrazně měnit a do mistrovských zápasu jsme vstoupili nekompletní, což se výrazně projevilo v předváděné hře a následně výsledcích.

Jsme si vědomi, že přechod do dorostu je velmi specifický, někteří hráči zůstávají na ZŠ, jiní přecházejí na střední. Dále další specifikum tohoto ročníku je v tom, že hráče máme ze tří krajů a bohužel pouze dva jsou na internátě. To se opět projevilo ve složitém skloubení tréninkového procesu.

Během září se nám společnými silami podařilo tým stabilizovat i s pomocí individuálních a ranních skupinových tréninků. Začal se postupně zlepšovat herní projev a zlepšily se i výsledky v mistrovských zápasech.

Do týmu dobře zapadli noví hráči, bohužel nás velmi brzdila v tréninkovém procesu absence druhého brankáře. Na doplnění se společně se skautským oddělením FA pracuje.

Začátek soutěže byl ovlivněn absencemi a hledáním osy týmu, po celou sezónu jsme se potýkali s neproměňováním šancí a bohužel inkasovali po hrubých individuálních chybách, což následně sráželo celý tým. Nicméně v poslední třetině soutěže jsme se výrazně zlepšili a začalo se nám dařit herně i výsledkově. Klukům se vrátila tvrdá práce v náročném tréninkovém procesu.

V České divizi dorostu U17 jsme obsadili 9. místo s bilancí 5/4/6. Jsme nejvíce remizující tým soutěže, bohužel se záporným skóre 22:35. Nejlepší podzimní střelec je Qualliza 7 gólů. Na tyto údaje měla vliv nepovedená první třetina soutěže.

Hráče musím pochválit za vnímání změn v herním projevu, za velmi dobrý přístup k tréninkovému procesu jako takovému, ale bohužel jen 10 hráčů za docházku, zde vyčnívá brankář Hnyk pouze dvě absence. Chtěl bych poděkovat i Pepovi Justovi za velmi dobrou spolupráci. (během soutěže byl přeřazen k B- týmu dospělých)

V zimní pauze bychom chtěli kádr rozšířit o brankáře a dva hráče, pokračovat v nastoleném trendu, jak v tréninkovém procesu tak i chování hráčů - škola, regenerace a životospráva a vedle individuálního rozvoje hráčů vytvořit i konkurence schopný tým pro Českou ligu dorostu U17.


Author Redakce
Sdílet článek