Article image

Béčko rozjelo přípravu, kádr doplnili čtyři hráči z U-19

Od pondělí 9. ledna je v plné přípravě na jarní boje v třetí lize také náš B-tým. Pod vedením kouče Benjamina Vomáčky ho čeká náročná příprava a hned sedm přípravných zápasů.

Rezerva FK Jablonec se bude připravovat v domácím prostředí. Využije k tomu areál v Břízkách, okolí jablonecké přehrady i zázemí na Střelnici, kde budou hráči využívat posilovnu a možnosti regenerace.

„Příprava nám začala v pondělí 9. ledna. Ale už týden předtím měli kluci individuální plány a připravovali se doma,“ hlásí na startu zimního drilu kouč týmu Benjamin Vomáčka. „Čeká nás osm týdnů přípravy a hned sedm přípravných utkání s dobrými soupeři, které nás náležitě prověří. Příprava bude náročná a já věřím, že budeme dobře připraveni na jarní část sezony, která pro nás začíná 4. března utkáním s Ústí nad Labem,“ přibližuje náplň kouč naší rezervy.

Pohyby v kádru B-týmu jsou prozatím minimální. „Z naší akademie jsme si přetáhli čtyři kluky z U-19. Nykrín a Werani už v kádru B-týmu byli, takže momentálně budeme mít v kádru z naší akademie šest dorostenců. Jsem rád, že nám zůstávají i stěžejní hráči. V podstatě nastupujeme do přípravy v nezměněném kádru. Jsem rád, že se nám uzdravili i marodi a konkurence v mužstvu dál bude veliká. Nevylučuji však, že se k nám ještě jeden či dva kluci přijdou ukázat a třeba nás i posílí.“

Trenér Vomáčka by rád do týmu zakomponoval i další mladé hráče. „Dveře jsou otevřené pro každého. Když na to budou mladí mít, tak budou hrát. Mají to ve svých nohách a hlavách,“ vzkazuje jim hlavní kouč.

B-tým se ale především bude muset co nejrychleji v ČFL vyškrábat ze spodních pater třetiligové tabulky skupiny B. Přezimoval totiž až na třinácté příčce s čtyřbodovým náskokem na sestupové příčky. „Prvním naším cílem je samozřejmě záchrana ve třetí lize. Druhým cílem je přesun dorosteneckých kluků do dospělého fotbalu, tak aby se mladí s dospělým fotbalem trochu sžili a dokázali postupovat dál,“ uzavírá Vomáčka.

Plán přípravných zápasů B-týmu:

14.1.202213:00 hod.Slavia Praha - FK Jablonec B
Xaverov
21.1.202211:00 hod.FK Jablonec B - Bohemians Praha
UMT Břízky
28.1.202211:00 hod.FK Jablonec B - FK Turnov
UMT Břízky
4.2.202211:00 hod.FK Jablonec B - FC Slovan Liberec B
UMT Břízky
11.2.202213:30 hod.FK Jablonec B - FK Zbuzany
UMT Mozartova
18.2.202215:00 hod.FK Jablonec B - FK Dobrovice
UMT Mozartova
25.2.202210:00 hod.FK Jablonec B - FK Dukla Praha B
UMT Břízky

Author Jan Bendl
Sdílet článek