Article image

Na závěr španělského soustředění výhra, rozhodl Šulc

V závěrečném utkání španělského herního soustředění porazil Jablonec čtvrtý tým maďarské ligy Puskas Akademie FC 1:0 brankou záložníka Šulce z 55. minuty.

S čerstvou posilou do obranných řad Janem Králem vstoupil Jablonec do posledního herního testu na Pyrenejském poloostrově. V úvodu byl nebezpečný náš tým, především zásluhou Surzyna. Ten nejdříve poslal do vápna dobrý centr, po kterém se k zakončení neprodral číhající Černák. O chvíli později Surzyn vyslal z pravé strany do vápna střílený míč, který do branky nedokázali usměrnit Ikaunieks ani Šulc. Jablonečtí měli balon více ve své moci a když o něj přišli, brzy ho zase získali do svého držení.

Hosté se poprvé osmělili po čtvrthodině hry, Slagveer si navedl míč na střed našeho vápna, ale Surovčík s jeho zakončením větší problémy neměl. Jablonecký gólman byl znovu v permanenci o deset minut později, za naše obránce totiž propadl centrovaný balon k úplně volnému hráči soupeři, jeho střelu z úhlu ale Surovčík skvěle vykopl na roh!

Míč si před soupeřovu šestnáctku poté naváděl střídající Jovović, stačil se vyhnout i dvěma protihráčům, ale prostor tyčí při zakončení už trefit nedokázal. Na opačné straně hřiště se rozestoupil střed hřiště před Corbuem, jeho táhlé zakončení ale naštěstí jen prosvištělo těsně vedle jablonecké tyče. Ve 33. minutě mohli otevřít brankový účet zápasu Jablonečtí, míč šel před pokutovým územím soupeře zprava do leva, Ikaunieks našel zcela volného Jovoviće, jenže ten poslal míč těsně nad břevno! Maďaři do konce poločasu odpověděli jedovatou střelou, která byla ztečovaná na roh.

Skore se ve Španělsku měnilo až deset minut po změně stran. Našim hráčům se povedla svižná akce po levé straně, zásluhou Jovoviće se míč dostal na střed soupeřova vápna, odkud brankáře překonal Šulc – 1:0!

Jablonecký trenér v generálce prostřídal větší počet hráčů až v 58. minutě. Právě střídající Sejk mohl přidat druhou naši branku, ale ve sprintovém souboji s brankářem byl přeci jen o chlup blíže k balonu strážce maďarské branky a míč stačil odehrál do bezpečí. Čtvrt hodiny před koncem mohl čtvrtý tým maďarské ligy srovnat skore, Zahediho střelu z vápna ale stačili obránci zablokovat a s dorážkou si poradil pozorný Surovčík.

V závěru zápasu se na hřišti přiostřovalo, po ostřejším zákroku střídal i středopolař Houska. Nastavovalo se sedm minut, v kterých našemu soupeři nevyšla zajímavá kolmice a v poslední minutě i hlavička, s kterou si poradil Surovčík.

Jablonečtí si na závěr soustředění tedy připisují jednobrankovou výhru. Zpět do zasněženého Jablonce se výprava trenéra Horejše vrátí během sobotního dopoledne.

FK Jablonec – Puskás Akadémia FC 1:0 (0:0)

Branky: 55. Šulc

Sestava FK Jablonec: Surovčík – Surzyn (71. Štěpánek), Martinec, Král, Souček (58. Konda) – Černák (58. Patrák), Považanec (58. Hübschman), Houska (81. Kubín), Šulc (58. Pleštil), Polidar (22. Jovović) – Ikaunieks (58. Sejk)


Author Jan Bendl
Sdílet článek