Article image

Béčko si v zasněženém Jablonci poradilo s Bohemians 1905

Druhé přípravné utkání v zimní pauze má za sebou také jablonecká juniorka, ta si na domácí umělé trávě v Břízkách poradila s rezervou pražských Bohemians 1905 4:2.

Svěřenci trenéra Benjamina Vomáčky se poprvé představili na domácí půdě v Jablonci, v sobotu se hrálo na zasněžené umělce v Břízkách. I přes těžký terén zápas nabídl několik pohledných akcí. Především to byl však zápas plný osobních soubojů, ale vše v duchu fair play.

První branka se zrodila po dvaceti minutách hry, na začátku akce Velich podstoupil těžký hlavičkový souboj, po něm se odražený míč dostal k Nykrínovi jenž vysunul Kubáta a ten nedal hostujícímu brankáři Pchelovodovi šanci – 1:0.

Po půlhodině hry přišla další povedená akce jabloneckých barev, Gaši ale orazítkoval jen tyčku pražské branky! Pět minut před poločasovou pauzou vysunul dobře hrající Podzimek agilního Nykrína, ten našel na zadní tyči přesně Velicha a Jablonec šel do dvoubrankového náskoku - 2:0.

Navíc tři minuty po změně stran dorazil odražený míč do sítě na 3:0 Linhart. Jenže pak si Jablonečtí vybrali slabší desetiminutovku a hostům se rázem podařilo snížit jen na rozdíl jediné branky. Nejdříve v 54. minutě krásně vymetl Reinerovu šibenici Zeman a osm minut později selhala komunikace mezi nejzkušenějšími hráči Divišem a Vošahlíkem. Druhý jmenovaný totiž pouštěl v obraně míč za sebe, kde číhal hostující útočník Štěpánek a ten svůj nájezd na gólmana proměnil na 3:2!

Jablonec ale nesložil zbraně a osm minut před koncem se hezky v souboji jeden na jednoho uvolnil domácí bek Malý, poté našel přesnou přihrávkou před brankou Velicha, který zpečetil výhru Jablonce v poměru 4:2.

Další přípravné utkání odehraje naše rezerva opět v sobotu 28. ledna v Břízkách, kam od 11 hodin dorazí FK Turnov.

FK Jablonec B – FC Bohemians Praha 1905 B 4:2 (2:0)

Branky: 20. Kubát, 40. a 82. Velich, 48. Linhart - 54. Zeman, 62. Štěpánek

Sestava FK Jablonec B: Reiner - Chládek, Karban, Vošahlík, Malý - Nykrín, Podzimek, Ritter, Gaši - Velich, Kubát


Author Jan Bendl
Sdílet článek